У педагогічному університеті організували збір книг для бібліотек Херсонщини

У педагогічному університеті організували збір книг для бібліотек Херсонщини

  • В Тернополі, у педагогічному університеті, збирають книги для бібліотек Херсонщини.
  • Акцію влаштували для студентів і працівників вишу, але принести літературу можуть і тернополяни. Куди потім її відправлять і як долучитися до збору – дізнались журналісти «20 хвилин».

На початку березня у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка стартувала акція «Один студент – одна книжка для Херсона». Всіх охочих закликають поділитися літературою для доброї справи – відновлення книжкового фонду бібліотек Херсонщини.

– Ідея акції не належить нам. Ми проводимо її з ініціативи Міністерства освіти і науки України. На електронну адресу університету надійшов лист із закликом доєднатися до такого проєкту. Виші в інших містах теж беруть у ньому участь. Ми організували збір літератури від студентів і працівників. Однак і пересічні містяни, якщо у них виникне таке бажання, також можуть приносити нам книги, – розповіла в. о. начальника відділу у справах молоді ТНПУ імені В. Гнатюка Надія Раківська.

Жінка додає, що молодь і викладацький колектив університету активно підтримали акцію. Вже принесли кілька десятків книг. За словами пані Надії, чимало з них – нові. Це книжки сучасних українських й іноземних письменників, на історичну, психологічну, економічну тематику тощо.

– Ми звернулися до студентів і викладачів з проханням приносити вже прочитані, вживані, книги. Але чимало хто віддає нові. У рамках акції ми збираємо будь-яку літературу, незалежно від жанру. Збір книг в університеті триватиме упродовж березня – травня 2024 року, – говорить пані Надія.

Далі усю зібрану літературу надішлють до Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської ОВА. Книги, як каже Надія Раківська, після припинення активних бойових дій на територіях громад Херсонщини, передадуть у різні бібліотеки. А частину з них використають для створення мобільних бібліотечних куточків в укриттях деокупованих населених пунктів.

– Це у рамках молодіжної ініціативи херсонців Вook Shelter. Ця акція для того, щоб покращити психоемоційний стан людей, які там знаходяться під щоденними обстрілами. А ще аби просувати ідею читання саме україномовної літератури і популяризувати українську мову, – пояснює жінка.

За її словами, можна приносити в університет й російськомовну та російську літературу. Ці книги теж збиратимуть, а опісля віддадуть на переробку. Виручені кошти задонатять на ЗСУ.

Віддати книги у педагогічному університеті можна у робочі години в будь-який день. Їх збирають у відділі в справах молоді – кабінет №27, головний корпус ТНПУ імені В. Гнатюка.

Опубліковано на сайті 20 хвилин

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]