Держкомтелерадіо: Тернопільський та Прикарпатський університети отримали книги від європейських партнерів
 
Державний комітет телебачення і радіомовлення України, опубліковано 17 листопада 2023 року о 11:06
 
Два українських університети - Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – отримали вчора по 400 примірників книг від європейських партнерів та українських видавців. Події відбулися в межах міжнародного напрямку “Українській молоді - європейську книгу” наймасштабнішої благодійної акції “Українським дітям - українську книгу”, яку у березні 2022 року започаткував Держкомтелерадіо за підтримки Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства закордонних справ. 
В інтерактивних заходах, присвячених передачі книг, взяв участь перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. Він зазначив, що мета ініціатива – надати можливість українській молоді долучитися до європейської наукової літератури. 
«Нас підтримали міжнародні партнери, – розповів Богдан Червак. – З країн Європи надходить література мовами європейських країн, яка передається університетам України. Уже близько 5 тисяч книг надійшло з Польщі, Нідерландів, Франції». 
Університетські заходи проходили у форматі актуальних запитань і відповідей. Студенти, викладачі, декани спілкувалися та ділилися досвідом читання, євроінтеграції через книгу, вплив цифровізації на сферу книговидання тощо. 
Наступними закладами освіти, які отримають книги, стануть університети міста Чернівців та Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, який постраждав від російської агресії.

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]