Тернопільський онкодиспансер прикрасили картинами молодих художників

    • 8 лютого 2023 р.
Тернопільський онкодиспансер прикрасили картинами молодих художників

Мистецьку акцію приурочили до Дня боротьби з онкозахворюваннями.

Відтепер приміщення Тернопільського онкодиспансеру прикрашають картини молодих тернопільських художників. Фахівці відзначають не лише естетичну складову, а й позитивний вплив на пацієнтів.

Про це повідомляє доктор психологічних наук, професорка, голова громадської організації «Амазонки», що допомагає жінкам боротися з раком, Марина Орап.
 
— Цьогоріч день боротьби з онкозахворюваннями ознаменувався значною подією завдяки енергії, силі і натхненню прекрасної жінки Ольга Навроцька , якій вдалось об'єднати і надихнути художників ідеєю прикрасити стіни онкодиспансеру витворами образотворчого мистецтва, — написала Марина Орап.

Насправді картини у лікарні — набагато більше, ніж просто елемент декору, зазначає психологиня. Людині, яка переживає стрес, втому, а часто й відчай і апатію, розчарування і розпач — ці картини можуть допомогти вгамувати негатив, повернуть до реальності, налаштують на одужання, дадуть віру і надію. А це — уже половина одужання!

— Пишаємось, що наш Тернопільський національний педагогічний університет ім.Володимира Гнатюка долучився до такої благодійної акції, подарувавши онкодиспансеру більше десяти творів студентів факультету мистецтв. Особиста подяка Марії Маркович за участь в організації виставки, — зазначає Марина Орап.

 
 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]