Картини студентів педуніверситету прикрасять лікарні Тернополя

  • 15 вересня 2015 р.

Картини студентів педуніверситету прикрасять лікарні Тернополя

Мистецьку акцію допомоги різним закладам, зокрема лікарням, започаткували в Тернопільському національному педагогічному університеті.

Днями 10 картин передали в Тернопільську обласну психоневрологічну лікарню. Вони прикрасять приміщення консультативного відділення, де невдовзі закінчать ремонт.

- Наш університет започатковує мистецьку акцію, для того, щоб популяризувати творчість наших студентів і прикрашати інтер’єр лікувальних закладів, щоб роботи наших молодих художників служили людям, збагачували духовних світ пацієнтів, - розповіла викладач кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх викладання ТНПУ Світлана Вольська. - На прохання адміністрації лікарні університет надав роботи для оформлення приміщень цього лікувального закладу.

В основному серед робіт молодих художників представлений живопис. Є кілька робіт Віри Ділай, Лілії Василенко, Олени Смакули, Олени Вандак, Миколи Ганиша, Галини Петрів. Це як і академічні роботи, які художники виконували в аудиторії, так і творчі роботи, виконані без супроводу викладачів.

Мистецьку акцію в університеті планують продовжити і в інших медичних закладах міста, зазначила Світлана Вольська, незабаром картини тернопільських художників з’являться ще в кількох лікарнях Тернополя.

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах