У Тернополі провели майстерклас "Хустина – оберіг жіночої краси"

 

У Тернополі провели майстерклас "Хустина – оберіг жіночої краси"
Фото: Тернопільський обласний краєзнавчий музей
 

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї провели майстерклас "Хустина – оберіг жіночої краси" для внутрішньо переміщених осіб. Захід провела завідувачка відділу науково-просвітницької роботи музею Оксана Гулик.

Учасникам зустрічі розповіли про історію української хустки, кольори, орнаменти, звичаї, традиції української хустини, а також про найдавніший жіночий головний убір – намітку.

У Тернополі провели майстерклас "Хустина – оберіг жіночої краси"
Учасниці майстеркласу. Фото: Обласний краєзнавчий музей

Учасницям заходу провели майстерклас з хусткування. Моделями стали учасниці заходу.

"Пов’язували хустки різними методами, які були поширені на Україні. Майстерно підібрані техніки пов’язування і колір хустини ще раз підтвердили, що цей головний убір дуже личить усім українкам. Сьогодні багато всесвітньовідомих дизайнерів використовують у своїх образах хустку, як елемент декору. Метою ж цієї зустрічі було донести до відвідувачів значення головного убору в житті людей та продемонструвати збереження українських традицій, адже з давніх-давен хустка слугувала оберегом та символом любові й злагоди. Цей захід був проведений на запит багатьох внутрішньо переміщених осіб, які після початку війни хочуть підкреслити свою українську ідентичність, глибше вивчити історію та культуру України", – каже Оксана Гулик.

У Тернополі провели майстерклас "Хустина – оберіг жіночої краси"
Майстерклас. Фото: Тернопільський краєзнавчий музей

Захід організували Тернопільський обласний краєзнавчий музей спільно з Освітнім Хабом Тернопільщини модератором якого є Оксана Вербовецька – доцент кафедри мовознавства і слов’янських мов ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]