Підручник професора ТНПУ
представлений в південній Кореї
Підручник з географії  «Географія. 8 клас», співавтор - професор кафедри географії та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка - Леся Заставецька, представлений в Південній Кореї. Ознайомитись з його екземплярами можна у бібліотеці Академії кореєзнавства. Бібліотека цікава тим, що там зібрано майже 17 тис. підручників здебільшого з географії та історії з усіх континентів світу. Особливо шанують ті, в яких є згадка про Республіку Корея.
В 2021 році цей підручник, співавтором якого є проф. Леся Заставецька, здобув перемогу у всеукраїнському конкурсі підручників для ЗЗСО. В голосуванні прийняли участь вчителі з усіх регіонів України. Підручник був перекладений мовами національних меншин – румунською, угорською, польською та ін.
Pidruchnyk_z_heohrafii_dlia_8_klasu
Проф. Леся Заставецька працювала над розділами про населення України та світу. Вагомий доробок вченої у вивченні населення, дослідженні демографічних проблем України та світу, а також переписів населення, дозволив наповнити підручник актуальним та цікавим фактичним матеріалом, зробити його доступним для розуміння школярів.
Представлення підручника в Південній Кореї дозволяє ознайомити світове співтовариство з українською культурою, освітою, в тому числі шкільною на міжнародному рівні та є визнанням наукового та методичного доробку наших вчених.
Pidruchnyk_z_heohrafii_na_polytsiakh_koreiskoi_biblioteky
 
Опубліковано: на сайті ТНПУ
23 листопада 2022 р.

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах