ЗМІ про нас  Науковець з ТНПУ розповів про Дмитра Вишнівецького та спростовав міфи про нього (ВІДЕО)Науковець з ТНПУ розповів
про Дмитра Вишнівецького
та спростовав міфи про нього

 

14 жовтня в Україні відзначають Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць, День українського козацтва та День створення УПА.
Українське козацтво відіграло важливу роль у формуванні нації, патріотизму та любові до своєї Батьківщини. Саме козаки стали символом волі та нескореності. Та мало хто знає, що засновником першої Січі був - Дмитро (Байда) Вишнівецький.
Він зорганізував навколо себе розрізнені козацькі ватаги. У 1552 році, на острові Мала Хортиця, почав будівництво Запорізької Січі. Тоді ж козаки вибрали його своїм гетьманом.
На Тернопільщині зберігся один із замків Байди - Вишнівецький. До нашого часу оборонних споруд не залишилося, але над річкою Горинь стоїть величний палац, який поєднує риси пізнього бароко й класицизму.
Історик з Тернопільщини Валентин Терещенко розповів, якою саме людиною був Дмитро Вишнівецький та спростовує міфи про нього.
 
Опубліковано на сайті ТНПУ
13 жовтня 2022

 

 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]