Один з університетів міста долучився до відомої польської акції. Тернополян запрошують на цікаве дійство (АНОНС)

  • «Народові читання» традиційно проводять у Польщі кожної осені.
  • Цього року ініціативу від країни-сусідки запозичили студенти ТНПУ імені В. Гнатюка. 9 вересня вони проведуть креативний захід для всіх охочих, хто прагне подякувати полякам за допомогу Україні у час війни.
  • Чим цікава подія та як її відвідати – читайте далі.

«Narodowe Czytanie» (в перекладі «Народові читання») – це щорічна традиція у Республіці Польща, започаткована в далекому 2012 році тодішнім президентом Броніславом Коморовським. Ідея акції – популяризувати польську літературну класику та об’єднати багато людей у ході спільного читання художніх творів. Невдовзі таке незвичайне дійство перейняли й інші держави світу.

Україна не стала винятком. Зокрема, «Народові читання» цьогоріч влаштовують на кафедрі загального мовознавства і слов’янських мов ТНПУ імені Володимира Гнатюка.

Фото з минулорічного дійства

– На «Народових читаннях» всі по черзі читають певний польський твір задля поширення інформації про національних авторів. Ми вирішили зробити такий захід в університеті, аби подякувати народу Польщі народу за допомогу, надану під час війни з росією! – говорить Галина Бачинська, завідувачка кафедри.

Організовують його спільно з Тернопільським полонійним культурно-освітнім товариством та Всеукраїнською Спілкою вчителів-полоністів України.

Дійство відбудеться у п’ятницю, 9 вересня, о 15:00, в навчальній аудиторії №62 (україно-польський освітньо-культурний хаб). Тривалість – 1,5 год.

– Ми будемо читати «Балади і романси» Адама Міцкевича польською мовою, також заплановані музичні та поетичні номери студентів та учнів шкіл міста. Запрошуємо усіх небайдужих тернополян завітати на захід! – каже пані Галина.

Фото з минулорічного дійства

Опубліковано на сайті 20 хвилин

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах