ЗМІ про нас. Волонтерський центр ТНПУ -  осередок благодійних ініціатив

Відновлення – основа стійкості та розвитку

Стійкість – через відновлення і розвиток

Спільнота #СтійкістьДляГромад продовжує впровадження заходів із розвитку активності переселенців та підтримки їх співпраці у приймаючих громадах.
Відбулось чергова онлайн зустріч #СпільноМисль, на якій обговорювались можливості підтримки підприємницьких ініціатив релокованого бізнесу.

Продовжується розвиток #ХабСтійкості, як координаційно-просвітницького осередку мережі Центрів громадської активності у Тернополі та регіоні.

Наша команда і дослідження (https://www.facebook.com/…/svoi…/posts/1108937166721509/) переконують - в краю не реалізована потреба в майданчику спілкування і підтримки для ВПО, їх сімей, волонтерів, для креативного і невимушеного вирішення проблем інклюзії, адаптації та розвитку. Тому налагодження Центру Стійкості (ХАБу), як базового осередку мережі лідерів спільнот ВПО, поінформованої про можливості та інструментарій стійкості та проблематики вразливих спільнот, більш підготовлених у сфері правових знань підтримки ВПО, психосоціальної, інформаційної та цифрової безпеки є актуальним задля соціалізації переселенців.

Тому на базі безкоштовного та безпечного (безпосередня близькість до бомбосховища) та вже готового до роботи приміщення від Тернопільського національного педагогічного університету ім.Володимира Гнатюка акумулюєм зацікавлених людей, для яких гуманітарна допомога це не тільки і не скільки організація та передача продовольчих чи побутових наборів. Цією діяльністю успішно займається Волонтерський центр ТНПУ, інші партнерські чи дружні громадські ініціативи переселенців. Саме ініціатор коаліції Волонтерський центр ТНПУ є одним із 15 волонтерських штабів надання гуманітарної допомоги, що визнано міською владою Тернополя: https://ternopilcity.gov.ua/news/58671.html.
Для нас важливо, щоб особи та громади, що постраждали від агресії ядерного Кремля, знають свої права, обізнані щодо допомоги, на яку мають право, а також мають доступ до інформації та беруть участь у прийнятті важливих для них рішень.
 
Павло Федик
Опубліковано на сайті Гурт 
05.09.2022

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]