НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ ПРАЦЮЮТЬ УНІКАЛЬНІ ВИХРОВІ ГЕНЕРАТОРИ-УТИЛІЗАТОРИ ДЛЯ СУШІННЯ ЗЕРНА

 25 БЕРЕЗНЯ 2022, 14:30

ОПУБЛІКОВАНО | ADMIN

На Тернопільщині у науково-виробничому об’єднані «Енергоощадні технології» вже понад 6 років працюють унікальні вихрові генератори-утилізатори для сушіння зерна потужністю до 10000 кВт.
Це технологія розроблена на Тернопільщині. Вона передбачає отримання енергії з біовідходів. Зокрема, контрольованим спаленням однорічних рослин за допомогою унікальної технології, яка мінімізує викиди в атмосферу.
– Ми сушимо зерно екологічно чистою енергією, отримуємо значний економічну вигоду, створюємо нові робочі місця, утилізуємо біовідходи. За останні роки відпрацювали логістичну складову, способи зберігання і підготовки палива, – зазначив доктор технічних наук, професор Валерій Федорейко.
Підприємство готове до випуску вихрових генераторів-утилізаторів для сушіння потужністю до 10000 кВт, що практично перевищує весь сегмент теплової необхідності при цьому технологічному процесі. Тернопільщина стає центром біоресурсної диверсифікації в Україні. Нові проєкти вже працюють на різних підприємствах держави. Зокрема, зараз працює 4 таких генератори, аналогів яким немає. Підприємство готове і надалі розвивати своє виробництво, збільшувати масштаби у співпраці разом з обласною адміністрацією.
Отож сподіваємося, що скоро «зелена» енергетика витіснить дороговартісний газ і роботу наших науковців оцінять гідно.
 
Джерело обласТь

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]