Волонтер - магістрант ТНПУ Олег Майка


«Хочеш зробити корисне починай з найменшого,» - каже Олег Майка, відповідальний за організацію волонтерів в залі у Гуманітарному штабі Тернополя, що розмістився у Центрі науки Тернополя. 

Поза штабом — студент магістратури кафедри географії ТНПУ. Прийшов у штаб на третій день війни, аби перечекати оголошену тривогу. Потім вдома зібрав всю допомогу, і прийшов волонтерити.
— Спершу сам вчився, потім допомагав вчитися тим, хто долучався, почали створювати відділи, — розповів волонтер. — Це відповідальна робота. Спочатку були певні прогалини, та навіть якщо не все виходило ідеально, важливо, щоб все діяло. Зараз відділи злагоджено працюють, система запустилася, діє певний розпорядок.
Люди постійно приходять у штаб і просять дати їм роботу, каже пан Олег. І штаб «розростається».
— Бачимо посмішки людей, які отримують від нас допомогу, і розуміємо, що наша робота недаремна, — зізнався Олег Майка. — Неробство породжує страх і тривогу, дія — впевненість і сміливість. Цей вислів із соцмереж запав мені в душу. Якщо ти хочеш щось зробити корисне, то потрібно починати з найменшого, а разом ми переможемо.

Опубліковано на сайті

te.20minut.ua
17 березня 2022 р.
 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]