ЗМІ про нас.  Студенти ТНПУ виготовили маскувальні сітки для військовихСтуденти ТНПУ виготовили маскувальні сітки для військових

 

150 квадратних метрів маскувальних сіток виготовили тернопільські студенти-історики. Сітками можна буде накрити 5 бронетранспортерів. Про це Суспільному розповів доцент кафедри історії України цього навчального закладу Володимир Кіцак.

За його словами, сітки вони передадуть 24-ій окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Один із тих, хто допомагає плести сітку – 17-річний Дам'ян Бабик. Хлопець каже, що долучився 2 місяці тому:

"Я вирішив приєднатися до плетіння сіток, щоб допомогти нашим бійцям. І допомогти їм зберегти життя".

Зазвичай до плетіння сіток долучаються близько 20 людей. Про це розповів студент Андрій Прихідько.

У Тернополі студенти виготовили маскувальні сітки для військових

Сітками можна буде накрити 5 БТРів

"Все робиться після пар. Збираємось майже кожного дня. Сітка за день збирається дуже легко. За день ми можемо зробити одну-дві сітки", – каже Прихідько.

Першокурсниця Юлія Шульгай розповідає, є декілька способів плетіння сітки:

"Є заплітання бантиків на саму сітку. Ми просто зав’язуємо бантик. Обов’язково на кожній частині має бути пляма з іншого кольору, щоб задавало більше об’єму. Ми використовуємо коричневу стрічку. Насамперед зав’яжемо маленький вузлик. І плетемо через 2 клітинки".

У Тернополі студенти виготовили маскувальні сітки для військових

Студенти сплели 150 квадратних метрів маскувальних сіток

Студенти почали плести сітки восени 2015, за цей час виготовили майже 350 сіток. Це понад 10 тисяч квадратних метрів. Одна важить близько 15 кілограмів, Про це розповів організатор акції Володимир Кіцак. За його словами, тканину для сіток вони отримують від швейних фабрик Тернопільщини.

"В основному плетемо зелені, бо у нас біла зима. Через те 15 зелених і 2 білих зробили. Плетемо пастельні, бляклі, бо це на схід. Там зелена трава буває місяць в рік. А все решта вигоріло, вицвіло. Квадратний метр маскувальної сітки коштує по 100 гривень, 120, 160 гривень. А рахуйте у нас вже більше 10 тисяч, тобто плюс мінус ЗСУ зекономили півтора мільйона гривень", – каже Кіцак.

Суспільне

 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]