Студенти ТНПУ відзначилися на Кубку України з пауерліфтинг і жиму лежачи


З 18 по 24 листопада 2021 року в місті Коломия Івано-Франківської області відбулися заключні в цьому році офіційні всеукраїнські змагання з пауерліфтингу. Протягом тижня на помостах місцевого ФСК «Локомотив» проходив черговий пауерліфтерський багатоденний марафон: Кубки України з пауерліфтингу, класичного пауерліфтингу, з класичного жиму лежачи і з жиму лежачи серед чоловіків і жінок. Змагались понад 250 спортсменів з 20 областей України і міста Києва.

На цих змаганнях успішно виступили студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка. Так, під час змагань із класичного жиму лежачи серед чоловіків близьким до трійки призерів був студент факультету фізичного виховання кандидат у майстри спорту Максим Щур, який серед чоловіків у ваговій категорії до 93 кілограмів покращив свій результат у 170 кілограмів, проте, завершив змагання на шостому місці.

У змаганнях з пауерліфтингу серед чоловіків у ваговій категорії до 83 кілограмів студент другого курсу факультету фізичного виховання, член збірної команди України ТНПУ Ігор Грошко став бронзовим призером із результатом у сумі трьох вправ 590 кілограмів.

Ігор Грошко - бронзовий призер Кубку України
Ігор Грошко - бронзовий призер Кубку України

Його одногрупниця, член збірної команди України Софія Бздир у ваговій категорії до 63 кг посіла третю сходинку п’єдесталу із результатом у сумі 335 кілограмів.

Софія Бздир - бронзова призерка Кубку України
Софія Бздир - бронзова призерка Кубку України

Порадувала як завжди першокурсниця факультету фізичного виховання ТНПУ майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України Марія Полянська, яка у ваговій категорії до 52 кг стала чемпіонкою з новими рекордами України серед дівчат у присіданнях зі штангою 162,5 кг, становій тязі 155 кг і сумі 402,5 кг). Цей результат приніс Марії також перше місце в абсолютній першості серед жінок. 


Марія Полянська - абсолютна чемпіонка з пауерліфтингу серед жінок
Марія Полянська абсолютна чемпіонка з пауерліфтингу серед жінок

Здобутки наших спортсменок дозволили їм здобути перше командне місце серед жінок.

Серед жінок з жиму лежачи чемпіонкою також стала Марія Полянська (також посіла третє місце в абсолютній першості) у ваговій категорії до 52 кг, а «бронзи» у ваговій категорії до 63 кг удостоїлася Софія Бздир.

У командній першості жінки фінішували на другому місці, поступившись сильній команді Донецької області.

Серед чоловіків у ваговій категорії до 93 кілограмів до останнього підходу за призове місце боровся автор цих рядків, який дебютував на дорослому рівні (до цього виступав лише серед ветеранів), проте, покращивши власний рекорд зупинився за крок від медалі, здобувши четверте місце.

Жим лежачи_Шандригось В.
Жим лежачи виконує Шандригось В.


Дивіться більше фото

Результати чоловіків дозволили команді Тернопільської області впевнено посісти перше місце, обійшовши сильні команди Харківської і Сумської областей.

Переможці і призери відзначені дипломами, медалями, а переможці в абсолютних і командних першостях — кубками. Ці представницькі старти були відбірковими збірної України на 2022 рік.

Тож хочеться побажати студентам міцного здоров’я, успіхів у навчанні і подальших перемог.

 

Доцент кафедри теорії і методики

олімпійського та професійного спорту

Шандригось В.І.

 

Опубліковано на сайті ТНПУ ім. В. Гнатюка

24 листопада 2021 р.

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]