Любов Дереш - срібний призер, Богдана Малищик - чемпіонкаСтуденти ТНПУ ім.В.Гнатюка
успішно виступили
на 
чемпіонаті України
з універсального бою

18-20 травня в Хмельницькому відбувся чемпіонат України з універсального бою присвячений пам’яті командувача Прикордонних військ України генерал-полковника Віктора Банних. На стадіоні спорткомплексу «Поділля» за нагороди змагань у розділах «лайт» і «класика» сперечалися юніори і дорослі.

Насамперед не можна не зауважити, що цей вид спорту донедавна вважався військово-прикладним. Однак, сьогодні універсальний бій уже встиг стати одним з видів єдиноборств, що стрімко розвиваються і дуже популярні та актуальні. Для прикладу, до Хмельницького приїхали продемонструвати свою майстерність понад півтори сотні атлетів із дванадцяти областей нашої держави і столиці Києва.

У напружених поєдинках, що складалися з подолання спеціальної смуги перешкод, стрільби, метання ножів і рукопашного поєдинку на татамі, спортсмени змагалися не тільки за медалі з грамотами, а й за можливість представляти нашу країну на міжнародних змаганнях – чемпіонатах Європи та світу.

На цих змаганнях успішно виступили студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка, здобувши півтори десятка медалей різного ґатунку.

В розділі «класика» чемпіонкою в особистому заліку серед дорослих, у ваговій категорії до 52 кг, стала випускниця факультету фізичного виховання Любов Дереш. Срібну медаль у цій же ваговій категорії здобула студентка факультету фізичного виховання Богдана Малищик. А «бронзи» удостоїлися студент факультету фізичного виховання, майстер спорту Сергій Качура (в/к до 65 кг) і випускники Володимир Чайківський (в/к до 90 кг) із Віталієм Адамішиним (в/к до 95 кг).

Серед юніорів у розділі «класика» чемпіонкою стали уже згадувана Богдана Малищик. Срібну медаль здобув студент першого курсу факультету фізичного виховання Ігор Пшеничний (в/к до 65 кг), а «бронзу» його колега студент-третьокурсник Олег Щур (в/к до 60 кг).


Любов Дереш - срібний призер, Богдана Малищик - чемпіонка
Любов Дереш - срібний призер, Богдана Малищик - чемпіонка

Не пасли задніх наші студенти серед дорослих і в розділі «лайт». У видовищних поєдинках чемпіонство виборола Богдана Малищик. Друге місце посіли Сергій Качура і Любов Дереш. На третю ж сходинку п’єдесталу пошани піднявся випускник факультету фізичного виховання Володимир Чайківський.

Сергій Качура - срібний призер
Сергій Качура - срібний призер 

Згадана вже Богдана Малищик вдало виступила і в змаганнях юніорок, завоювавши третю для себе і команди золоту нагороду. Відзнаки за друге місце удостоївся Ігор Пшеничний, а третю сходинку п’єдесталу посів Олег Щур.

Богдана Малищик - чемпіонка України
Богдана Малищик - чемпіонка України

Ігор Пшеничний - срібний призер
Ігор Пшеничний - срібний призер

Олег Щур - бронзовий призер

Олег Щур - бронзовий призер

За підсумками змагань в командному ж заліку збірна Тернопільщини посіла друге місце, потупившись господарям і на одне очко обійшовши сильну збірну Чернівецької області.

Ці змагання, як уже було сказано, були відбірковими для участі в міжнародних стартах. Найближчі з них – чемпіонат Європи з універсального бою серед дорослих (19-26 червня), чемпіонат світу з універсального бою серед юніорів (16-23 жовтня) і серед дорослих (05-12 листопада).

Вітаємо наших студентів із високими результатами та бажаємо подальших високих здобутків у спорті і навчанні!

Доцент кафедри теорії і методики

олімпійського та професійного спорту

Шандригось В.І.

 

Опубліковано на сайті ТНПУ ім. В. Гнатюка

03.06.2021

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]