У ТНПУ в’яжуть теплі шкарпетки для військових на Сході

Раніше доцент кафедри стародавньої і середньовічної історії Тернопільського педуніверситету Оксана Ятищук плела шкарпетки хіба що для рідних. Тепер же таке вміння пригодилося для більшого масштабу роботи. Разом зі своїми студентами викладач в’яже теплі шкарпетки для бійців АТО. Розповідає: спершу, аби були нитки, доводилося пороти старі речі. Тепер такої проблеми немає, єдине, що бракує синтетичних ниток – сплетені з них шкарпетки більш зносостійкі. Загалом, шкарпетки в університеті в’яжуть вже третій рік. Скільки виготовили за весь цей час – підрахувати важко.

ОКСАНА ЯТИЩУК, доцент кафедри стародавньої і середньовічної історії ТНПУ ім. В. Гнатюка:

«От, за відпустку я зв’язала 50 пар, зараз – менше трошечки, бо, так само, кінець семестру, навантаження велике. Ну, в’яжу так: в мене одна партія – вдома, коли є час – в’яжу, друга партія – що в’яжу тут. Перерва, засідання кафедри, рада факультету – де є якась вільна хвилинка, сідаю і в’яжу».   

Щодо студентів, розповідає Оксана Ятищук, то дехто з них спершу навіть спиць тримати не вмів, але бажання допомогти дало свої плоди. А щоб робота йшла добре, радить викладач, за в’язання потрібно братися лише в хорошому настрої.

ОКСАНА ЯТИЩУК, доцент кафедри стародавньої і середньовічної історії ТНПУ ім. В. Гнатюка:

«Якщо поганий настрій – краще не сідайте, бо, по-перше, не так піде в’язання, а, по-друге, радості від того дуже мало. Я, коли літом в’язала, я собі спеціально шукала комедії, дивилася комедії. Під ці комедії я в’язала. І, повірте, набагато більше йшло, я навіть не встигала опам’ятатися, як вже пара була зв’язана».   

До слова, шкарпетки плетуть як майбутні історики, так і студенти інших факультетів, до прикладу,  філологічного та інституту мистецтв.

Опубліковано на сайті "ІНтб"

8 грудня 2016

Джерело: intb.te.ua

YouTube

 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]