Фізмат педуніверситету матиме свій 3D-принтер 

День науки на фізико-математичному факультеті педуніверситету завершився несподіваним оновленням технічної бази. Перший 3D-принтер в навчальному закладі області з’явиться там вже найближчим часом. Депутати Верховної Ради від Тернопільщини вирішили профінансувати купівлю цього недешевого обладнання.

ОЛЕГ БАРНА, депутат Верховної Ради

«Цей принтер дасть можливість покращити не тільки навчальний процес, а й здійснювати певні наукові розробки. А це дійсно зараз нам найбільше і потрібно. Тобто, підняти українську науку. А для цього потрібно і якісні засоби. І цей принтер, як ви переконалися, перший серед області буде, серед всіх навчальних закладів, всіх університетів і нехай помагає ставати нашим студентам на високий науковий рівень. І головне, щоб вони з цим розумом і інтелектом залишалися на Україні і працювали».

За словами Олега Барни, принтер вже замовили, приблизно через тиждень його мають доставити. Декан факультету каже, вже знають, як використовуватимуть подарунок. Адже, чимало магістерських робіт орієнтовані на застосування 3D-принтера.

МИРОН ГРОМЯК, декан фізико-математичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка

«Це, наприклад, наші збаразькі замки, ми маємо замовлення на проектування, на кременецькі. Словом, по всій області, дуже багато. Більше того, суто практичне втілення. Тобто, не просто теоретичне, а практичне втілення і більше того, дуже добре, тому, що чогось зазвичай звикли до того, що фізмат – це той факультет, який чисто є теоретичним, це далеко не так. Це для нас сьогодні є дуже великий, цінний подарунок в тому плані, що по-перше це вдосконалення, по-друге для роботи студентів і викладачів».

Не лише, матимуть можливість побачити роботу 3D-принтера, а й головне використати його у власних проектах, і учні шкіл області. На базі факультету діє науковий «Stem-центр», який має на меті заохотити дітей вивчати математику та сучасні технології.

Опубліковано на сайті "ІНтб"

YouTube

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах