До педагогічного університету Тернополя “прилетіли” журавлі

До педагогічного університету Тернополя прилетіли журавлі. Здавна вважалося, що прихід весни несуть на своїх крилах лелеки. Справжніх вісників весни викладачі та студенти вузу ще не зустріли, а от звеселити око собі та перехожим вирішили паперовими птахами. Над проектом трудилися студенти відділення дизайну близько тижня. Наразі понад сто паперових журавликів оселилися на віттях дерев на подвір’ї університету.

У рамках громадської ініціативи “Розмалюєм світ кольором надій” студенти та викладачі педагогічного університету Тернополя кафедри дизайну створили понад сто паперових журавлів. Таким чином молоді люди вітають усіх з приходом весни і закликають справжніх лелек прилетіти до Тернополя.

– Ми взяли це з японської культури. В них це називається паперові журавлики і вважається, якщо ти склав тисячу журавликів, то ти відносно щаслива людина. Ми починаємо складати журавлики. Передаємо ініціативу, складайте всі. І реально піднімаємо настрій один одному, – розповідає доцент кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх викладання Марія Маркович.

– Це досить простий спосіб виготовлення – звичайний симетричний спосіб вирізання лелеки. Потім скріплюється степлером і навішується на ниточку, – додає кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх викладання Світлана Вольська.

Роксолана Гульман, студентка групи Д – 25, показує:

– Це лелека. Ми робили його з відхідних матеріалів. Основа- плівка від аракалу – матеріал цупкий , він не змокає. Простоїть відносно довго. Вирізали від трафарету.

Оформлення дерев паперовими жураликами – не єдиний проект громадської ініціативи “Розмалюєм світ кольором надій”. На їхньому рахунку – немало мистецьких акцій. Уже кілька років поспіль активісти прикрашають наше місто писанками до Великодніх свят. Цьогоріч у планах – майстер-класи з писанкарства, які розпочнуться на початку квітня.

Опубліковано на сайті "TV4"

22 березня 2016

Джерел: tv4.te.ua

YouTube

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]