Зоряна Удич: "У цьому житті треба вміти все"

ЗМІ 110   Близько 300 ляльок  зробила тернополянка Зоряна Удич за 6 років. Виготовляє їх з акрилових ниток. Для декору  використовує мереживо, атласні стрічки, тканинні  квіти, бісер. На виготовлення однієї ляльки йде від кількох годин до кількох тижнів. Зоряна каже, що це залежить від ідеї, наявних матеріалів і натхнення.
Нині розробляє ідею чотирьох ляльок – уособлення пір року. Паралельно завершує проект «Морська любов», вишиває триптих та удосконалює шнурову техніку виготовлення глечиків.
-  Ляльки даруєте, продаєте?

- Багато роздарувала рідним та знайомим. Інколи виготовляю на замовлення до якоїсь події. Часто замовляють для оригінального подарунку молодятам чи близьким. А інколи і тим, кого вже не знають чим можна здивувати.
- Чим вам  цікаве це захоплення?
- Лялькарство – це не єдине моє захоплення. Під час будь-якого творчого процесу можна відпочити емоційно і розумово, отримати задоволення як під час процесу, так і від кінцевого варіанту, відволіктися від рутинного побуту.  Головне –  правильно організувати робоче місце і вибрати час. Але це в ідеалі. У творчості є  один величезний мінус – час. А саме – його відчуття. Часто можу до ранку просидіти  за якоюсь роботою.
- Чи змінювали ви раптово діяльність у житті?
- Ніколи. Усе своє свідоме життя займаюся педагогікою. Маю досвід волонтерської роботи з виховання молоді в громадській організації Пласт, роботи у школі учителькою. Сьогодні – викладаю педагогіку в ТНПУ ім. Володимира Гнатюка.

Опубліковано на сайті "Терен"

23 березня 2016

Джерело: teren.in.ua

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах