Тернопільський педагогічний університет підтримав медиків

ЗМІ 33500 захисних костюмів та 250 масок. Таку кількість засобів захисту передав Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка  Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги 12 травня.

Ректор ТНПУ ім. В. Гнатюка Богдан Буяк розповідає, що це лише перша частина допомоги, яку планують передати від вишу:

"Сьогодні ми привезли те, що змогли знайти на даний момент. Також ми спільно з головним лікарем вивчаємо інші варіанти  обладнання,  яке є необхідним. Також з міською радою обговорюємо закупівлю рамок, які стоятимуть при вході", - каже ректор вишу.

За словами   директора медзакладу Ярослава Чайківського,  станом  на сьогодні  в КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»   перебуває 17 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19  та двоє пацієнтів -  з підозрою на корона вірус.  Вони очікують результатів ПРЛ-тестів.  Лише один пацієнт перебуває на проточній подачі кисню, стан решти розцінюється  як середньої важкості, 

Засобами захисту лікарня  забезпечена засобами   майже на  40  днів,  констатує медик.

ЗМІ 34

Щодо ШВЛ, то за дні карантину , зауважує заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра,   їхня кількість зросла від 2 до 15, очікується закупівля ще кількох. Для забезпечення їхньої роботи  є спеціальні кисневі станції. Тож у разі потреби,  в пікові дні чи моменти пандемії,  є можливість  розгортання додаткових  можливостей (до 30 апартів). 

До слова, у 2009-му в час епідемії «свинячого грипу», ШВЛ було всього два, а завантаження – 100 хворих. 

Загалом за 62 дні карантину для міської лікарні швидкої допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету придбано апарат ШВЛ експертного класу - 2 шт., дефібрилятори - 2 шт., ренгенапарат переносний 1 шт., інфузомати -11 шт., монітори по догляду за хворими -15 шт. та інше обладнання. 

Від благодійників отримано УЗД-апарат, 2 аналізатори, 18 моніторів за хворими, 2 електрокардіографи, 2 дефібрилятори, 11 апаратів ШВЛ

"Щиро дякую колективу педагогічного університету, а також всім благодійникам, меценатам, людям доброї волі, котрі допомагали та продовжують допомагати лікарням підготуватися до протидії епідемії і засобами захисту, і медичним обладнанням, - зазначає Леонід Бицюра. – Разом зможемо все!".

Аліна Жайворонко

 

Опубліковано на сайті "VISION Тернопіль"


Джерело: vision.ternopil.ua

 
 

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах