Тернопільські легкоатлети вдало виступили на чемпіонаті України серед юніорів у Луцьку

ZMI 2

 15-16 серпня в Луцьку відбулися командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді, з багатоборств та чемпіонат України з бігу на 10000 метрів.

Попри те, що це були перші дорослі національні змагання після тривалої перерви, пов’язаної з впровадженням карантину, а також відсутність додаткової мотивації, якою є можливість виконати норматив на топові міжнародні старти (нагадаємо, Всесвітня Атлетика "заморозила" виконання олімпійських нормативів до 1 грудня цього року"), на луцькому "Авангарді" знову відзначилися тернопільські атлети, які зуміли вибороти аж дев’ять нагород.

Найкращої похвали заслуговує Стребкова Наталія (ШВСМ, тренер Стребков Іван, Степанюк Олександр), яка з майстрівськими результатами 10.09,11 сек здобула перемоги в бігу на 3000м з перешкодами та бігу на 5000м (16.05,16 сек).

Дві медалі, але срібні, в метанні диску (47.86м) серед дорослих атлетів та молоді, виборов Шилівський Олександр (ШВСМ, тренер Панасюк Іван).

Також срібними призерами серед молоді стали: Долинчук Оксана (Західний ЦОП, тренер Небельський Володимир, Якимович Наталія) в бігу на 800м серед молоді, якій зовсім мало не вистаило до майстрівського результату (2.06,80); Гнатів Віктор (ШВСМ, тренери Богдан та Оксана Дуди) в бігу на 3000м з перешкодами (9.57,48 сек); Стребков Іван (тренери Борейко Михайло, Степанюк Олександр) в бігу на 5000м з результатом 14.26,63 сек.

Дві бронзові нагороди здобули стрибуни - наш "ветеран" Чорнота Дмитро (тренер Кармелюк Євген) в потрійному стрибку (15.28м) та Крук Сергій (ШВСМ, тренер Васірук Михайло) в стрибках в довжину (6.90м).

Подолавши висоту 180 см п’яте місце виборола Стефанишина Христина (ШВСМ, тренер Кармелюк Євген).

В командному підсумку в бігових дисциплінах на витривалість, тернопільські легкоатлети серед усіх областей України зайняли третє місце; в стрибках – сьоме та метаннях дванадцяте. Бажаємо і перемог на чемпіонаті України 29-30 серпня в тому ж Луцьку.

 

Навина опублікована на сторінці Федерація легкої атлетики Тернопільської області у facebook

17 серпня 2020

Джерело:  Федерація легкої атлетики Тернопільської області

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]