51

Караневич М. Прагматика перекладу художньої літератури: навчальний посібник для студентів спеціальності «Переклад» / Мар’яна Караневич. – Тернопіль : ТНПУ імені Володимира Гнатюка, 2019. – 162 с.


   Навчальний посібник адресований студентам спеціальності «Переклад» факультету іноземних мов і призначений для використання на заняттях з прагматичних аспектів перекладу. Посібник містить матеріали, спрямовані на ознайомлення з ключовими поняттями прагматики перекладу, ізоморфними та аломорфними рисами англійської та української мов на прагматичному рівні, а також сприяє розвитку вмінь здійснювати часткові перетворення прагматичних елементів оригіналу для збереження прагматичного цілого вихідного тексту в перекладі та реалізації особистісного творчого потенціалу при вирішенні нестандартних перекладацьких проблем.

55

Ладика О. Read & Learn: навчально-методичний посібник з домашнього читання / Ольга Ладика. – Тернопіль : Ара Друк, 2019. – 68 с. - (1 прим.)


   Навчальне видання призначене для студентів 2 та 3 курсів факультету іноземних мов німецького та французького відділення факультету іноземних мов, а також для методистів та вчителів.

17

Ладика О. В. Pleasure Reading : навчально-методичний посібник з домашнього читання. – Тернопіль : Ара Друк, 2019. – 68 с. – (1 прим.)

 

   Навчальне видання призначене для студентів 2 та 3 курсів факультету іноземних мов німецького та французького відділення факультету іноземних мов, а також для методистів та вчителів.

13

Навчальний посібник для аудиторної і самостійної роботи студентів 3-го курсу німецького відділення "Deutsche Pressesprache im politischen Bereich" / Укл.: Дребет В.В. – Тернопіль: АСТОН, 2019. – 76 c. - (2 прим.)


   Запропонований навчальний посібник присвячений німецькомовній пресі у сфері політики. Преса належить до лінгвокультурного матеріалу, який є одним з найбільших представників мовної спільноти. Вона одна з перших реагує на події у політичному житті сучасного цивілізованого світу і є важливим рушієм мовного розвитку. Це пояснює постійну актуальність дидактичного удосконалення матеріалу з політичною тематикою для навчального процесу студентів-германістів. Інформаційним матеріалом слугують аутентичні тексти, які були відібрані з інтернет-видань німецької, австрійської та швейцарської преси.
   З метою вдосконалення мовної компетенції філологів-германістів у політичній тематиці були складені завдання до тем, які висвітлено у представлених статтях німецькомовної преси. У такий спосіб передбачено засвоєння політичної лексики, тренування комунікативних навичок і ведення дискусій на політичні теми, а також поглиблення набутих на попередніх курсах граматичних компетенцій студента.
   Посібник призначений як для аудиторної, так і для самостійної роботи студентів 3-го курсу німецького відділення.

 23

Панченко В.В. Busy English : навчальний посібник / В.В. Панченко, В.В. Конкульовський – Тернопіль: ТНПУ імені Володимира Гнатюка, 2019. – 128 с. – (2 прим.)


    Посібник призначений для студентів факультету іноземних  мов, а також для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Він знайомить з основами економіки та менеджменту, включає матеріал для практичної роботи.
   Беручи до уваги важливість знання англійської мови як засобу спілкування між фахівцями економічного профілю, а також враховуючи відсутність навчальної літератури, для студентів економічних спеціальностей, виникла потреба для створення посібника, в якому систематизовано основні поняття економіки та менеджменту поряд з комплексом практичних завдань.

58

Підготовка до державної атестації з німецької мови як другої інозменої для ступеня освіти «магістр»: навчально-методичний посібник / О. М. Пеляк, А. П. Катериняк, Т. В. Дзись. – Тернопіль : ТНПУ, 2019. – 140 с. – (20 прим.)

 

   Запропонований посібник призначений для підготовки до державної атестації з німецької мови як другої іноземної для ступеня освіти «магістр».
   У першій частині подані зразки типових текстів для перевірки вмінь і навичок студентів з читання. Друга частина включає лексико-граматичні тести з лексики та граматики, які репрезентовані в навчальних матеріалах, призначених для курсу вивчення німецької мови як другої спеціальності. Лексичні та граматичні завдання складені так, щоб на основі активного та пасивного володіння лексичним матеріалом, через мовну здогадку і граматичну компетенцію виявити у студентів здатність до адекватного вибору граматичних структур, лексичних або комунікативних еквівалентів.

25

Рокіцька Н. В. König des Satzes / Рокіцька Н.В., Деркевич Н.А. – Тернопіль : Вид-во ТНПУ, 2019. – 108 с. – (40 прим.)


   Навчально-методичний посібник «König des Satzes» призначений для студентів-германістів першого курсу, студентів англійського відділення, що вивчають німецьку мову як другу спеціальність, а також для усіх охочих самостійно поновити, систематизувати та доповнити знання з теми «Дієслово».
   У посібнику розглядаються теоретичні основи утворення та вживання німецького дієслова, які підкріплені практичними вправами для удосконалення лексичних, словотвірних та граматичних навичок.

18

Теоретична граматика сучасної англійської мови: матеріали до лекційного курсу та семінарських занять : навчально-методичний посібник / Укл. Ладика О. В. – Тернопіль : Ара Друк, 2019. – 48 с. – (1 прим.)


   Методична розробка, що відповідає вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу, містить, по-перше, матеріали до лекцій та семінарів із теоретичної граматики сучасної англійської мови, по-друге, матеріали для самостійної роботи студентів. Методична розробка складається з двох частин, що відповідають двом модулям цієї теоретичної дисципліни – морфології та синтаксису. Додатки містять матеріали, скеровані на підготовку студента до написання поточних і модульних тестів та підсумкових екзаменаційних робіт. Список рекомендованої літератури задає вектор поглиблення знань студентів у галузі теоретичної граматики сучасної англійської мови.

16

Ярема О. Б. Handbook of Modern English Lexicology : навчально-методичний посібник з сучасної лексикології англійської мови для студентів вищих навчальних закладів / О. Б. Ярема. – Тернопіль : Вектор, 2019. – 238 с. – (2 прим.)


   Навчально-методичний посібник призначений для використання на практичних заняттях студентів мовних спеціальностей при вивченні курсу «Лексикологія англійської мови». Уніфікована система вправ, тестів і питань для самоперевірки сприятиме закріпленню теоретичних знань і формуванню у студентів навичок ефективного користування ресурсами англійської мови, необхідних для академічних та професійних потреб.

   Навчально-методичний посібник відповідає вимогам навчальної програми для гуманітарних спеціальностей. Практичні завдання згруповані згідно тематики семінарських занять за розділами: етимологія, морфологія, семасіологія, фразеологія, лексикографія.

   Посібник може бути корисним для студентів, аспірантів та викладачів факультетів іноземних мов.

 32

Ящик Н.Р. Deutsch macht Spaß: навчально-методичний посібник / Н. Р. Ящик. Тернопіль : ТНПУ, 2019. – 86 с.


   Навчально-методичний посібник „Deutsch macht Spaß“ призначений для студентів ІІI курсу перекладацького відділення, які вивчають німецьку мову як другу фахову дисципліну. Посібник може бути також використаний студентами факультету іноземних мов, слухачами курсів іноземних мов, особами, що самостійно вивчають німецьку мову.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]