Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору історичних наук, професору, завідувачу кафедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук Миколі Валентиновичу Бармаку за подаровані книги.

 

208

   Федорів Т. Нариси до історії євреїв Збаража. "Новий" єврейський цвинтар міста / Т. Федорів ; Національний заповідник "Замки Тернопілля". – Збараж : ТОВ Лібра Терра, 2019. – 116 с.

 

   У нарисі зібрані статті, виступи та краєзнавчі розвідки останніх років, що розкривають малознану сторінку історії нашого міста - єврейство Збаража.До уваги пропонуються історичні довідки про ключові пам'ятки Збаража, пов'язані з євреями, нариси про трагедію Голокосту та ряд інших публікацій.
   Окремою частиною у роботі представлено зібрані та систематизовані дані про єврейське кладовище міста Збараж Тернопільської області. Подається коротка історична довідка про цвинтар, інформація про символіку зображень, автентичність епітафій, а також фото мацев, які збереглися до сьогодні.
   Переклад епітафій українською та фото зроблені упорядником. Для широкого кола читачів.
207    Циклиняк Т. Дитинство Ірусі Саїк : спогади про Тернопіль / Тарас Циклиняк. – Тернопіль : Зелена жаба, 2023. – 288 с. – (#СеріяКнигДитинствоТернополя. Том 10)

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]