Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидатці педагогічних наук, доцентці кафедри педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти  Ірині Іванівні Жаркові за подаровані книги.

 

73

   Букавин І. Історія Тернопілля: наш край з найдавнніших часів до наших днів : навчальний посібник для 5-12 класів / Іван Букавин. – 2-ге вид., виправл. та доповн. – Тернопіль : Астон, 2005. – 68 с.

 

   У виданні висвітлено історію Тернопільської області від найдавніших часів до сьогодення. Особливу увагу приділено історії міста Тернополя - провідного політичного, економічного і культурного центру краю. Зміст видання узгоджено з чинними навчальними програмами курсів «Вступ до історії» та «Історія України» затверджених Міністерством освіти і науки України для загальноосвітніх навчальних закладів. Посібник може використовуватися не тільки на уроках історії при вивченні тем «Наш край», але й на факультативних і позакласних заняттях, а також у роботі історичних та краєзнавчих гуртків. 
   Для учнів 5-12 класів, учителів історії та студентів історичних факультетів вищих навчальних закладів.
77

   Жаркова І. Вивчаємо рідний край (Тернопільська область) : посібник із краєзнавства для вчителів початкових класів / І. Жаркова, Л. Мечник. – 2-ге вид., доповн. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2004. – 40 с.

 

    Призначення посібника – поглибити знання про географічне положення, природні умови, ресурси, населення і господарство Тернопільської області. Ці знання необхідні для реалізації краєзнавчого принципу під час викладання шкільних предметів, і в першу чергу, навчального курсу «Я і Україна» в 1-4 класах.
   Посібник адресований вчителям початкових класів, студентам.

 

75

   Жаркова І. Природознавство : розробки уроків. 1 клас (до підручника І. Грущинської) / І. Жаркова, Л. Мечник. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 128 с.

 

   У посібнику подано розгорнуті конспекти уроків із навчального курсу «Природознавство», у яких розкрито основний зміст уроків до підручника І. В. Грущинської (1 клас). На уроках пропонуються різні методи та прийоми роботи, спрямовані на формування в учнів природничих уявлень і понять, предметних умінь, передбачених чинною навчальною програмою. 
   Для вчителів початкової школи, студентів педагогічних навчальних закладів.
76

   Жаркова І. Природознавство : розробки уроків. 2 клас (до підручника Т. Гільберг, Т. Сак) / І. Жаркова, Л. Мечник. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 96 с.

 

   У посібнику подано розгорнуті конспекти уроків із природознавства, в яких розкрито основний зміст уроків до підручника Т. Г. Гільберг, Т. В. Сак. На уроках пропонуються різноманітні методи та прийоми роботи, спрямовані на формування в учнів уявлень і понять, передбачених чинною навчальною програмою. 
   Для вчителів початкової школи, студентів педагогічних навчальних закладів.
78

   Крисоватий Б. В. Географія Тернопільської області : навчальний посібник для учнів 8-9 класів / Б. В. Крисоватий, І. М. Миколів, Л. П. Царик. – Тернопіль : Астон, 2006. – 80 с.

 

   Навчальний посібник підготовлено відповідно до чинної програми з географії України у частині розділу «Географія своєї області». У ньому в шкільному обсязі розкрито питання з фізичної, економічної і соціальної географії Тернопільської області; відповідно до теми кожного уроку запропоновано зразок відповіді на питання з географії свого населеного пункту. 
   У посібнику запропоновано орієнтовну структуру кожного уроку. Він ілюстрований картами, таблицями, діаграмами.
   Для вчителів географії, учнів і всіх, хто цікавиться географією Тернопільської області.
79    Майнгольд Р. Енергія земних глибин / Р. Майнгольд ; пер. з нім. О. П. Бешлея ; за ред. Р. І. Кутаса. – Київ : Радянська школа, 1987. – 128 с.
80

   Чернихівський Г. І. Кременець : путівник / Г. І. Чернихівський. – Львів : Каменяр, 1987. – 56 с.

 

   Путівник по районному центру Тернопільської області — Кременцю, місту, яке славиться мальовничою природою, пам'ятками історії і культури. В книзі розповідається про перетворення, що відбулися в місті за роки Радянської влади, про сьогоднішній день Кременця. 
72

   Вихор С. Самостійні та контрольні роботи з математики. 6 клас / С. Вихор. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2006. – 128 с.

 

   Навчально-методичний посібник призначений для поточного і тематичного контролю навчальних досягнень учнів. 
   Для вчителів та учнів 6 класів.
71

   Батіг С. Нова історія. 9 клас : навчальний посібник / С. Батіг, О. Гомотюк, Є. Паньків. – 2-ге вид., доповн. і змін. – Тернопіль : [б.в.], 1998. – 240 с.

 

   Навчальний посібник з нової історії для учнів 9 класу укладений у відповідності з новою “Програмою для середньої школи” (К., 1998), затвердженої Міністерством освіти України. Він містить вступну частину і 16 тем, у яких висвітлюються головні історичні події у країнах Європи, Америки та Азії з 1870 по 1914 роки.  При цьому викладено ті історичні події, явища і факти, які передбачені програмою, їх осмислення з позиції гуманізму і загальнолюдських вартостей було головним орієнтиром авторського колективу.

   При написанні посібника автори намагалися врахувати останні досягнення вітчизняної і зарубіжної історичної науки, зауваження і побажання учителів і викладачів.

   У посібнику після кожної теми наводяться тестові завдання, питання для самоконтролю. Усе це у поєднанні з неупередженим ставленням до історичного процесу полегшить учням, засвоєння програмового матеріалу, їх підготовку екзамену, а також вступного іспиту до вищих навчальних закладів.

74

   Історія Стародавнього світу. 6 клас : книга для додаткового читання / упоряд.: С. О. Голованов, Н. О. Бевза, М. Г. Бішин. – Київ : Грамота, 2006. – 320 с.

 

   Книга містить міфи про героїв і богів, цікаві художні розповіді про відомих історичних осіб Стародавнього світу та фрагменти писемних документів і художніх творів, які рекомендовані програмою з історії для додаткового читання в шостому класі. 
   Для учнів, учителів і студентів педагогічних навчальних закладів.
69

   Павло Полуботок – український гетьман / упоряд. В. О. Замлинський. – Київ : Либідь, 1990. – 48 с.

   Павло Полуботок... Хто він, якого роду-племені, чим уславив своє ім’я, навіки вписавши його в українську історію? Про це, а також про пошуки легендарної Полуботкової спадщини читач дізнається із нашої книжки. 
   Для всіх тих, хто цікавиться вітчизняною історією.
70    Зарубіжна література: книга для вчителя : календарне планування та розробки уроків : 5 клас 12 річної школи / Г. В. Бітківська, К. Н. Баліна, Ю. І. Лонська [та ін.]. Київ : Грамота, 2005. – 344 с.
68

   Ожигова О. В. Рідна мова : книга для вчителя : календарне планування та розробки уроків : 5 клас / О. В. Ожигова. – Київ : Грамота, 2005. – 272 с.

 

   У посібнику подано плани-конспекти уроків на увесь навчальний рік. Пропоновані розробки містять багато творчих завдань, спрямованих на розвиток усного й писемного мовлення школярів. До книги введено також орієнтовне календарне планування, дидактичні матеріали та словник лінгвістичних термінів. Методичний посібник відповідає чинній програмі з рідної мови для 5-го класу, вимогам Державного стандарту загальної середньої освіти та підручнику «Рідна мова. 5 клас».
   Для вчителів-словеснпків, студентів педагогічних навчальних закладів.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]