Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку професору кафедри комп′ютерних наук Луцького національного технічного університету Юрію Йосиповичу Тулашвілі за подаровану книгу.

 

55

Тулашвілі Ю. Web-програмування. MERN fullstack development : навчальний посібник / Ю. Тулашвілі. – Луцьк : Терен, 2023. – 242 с.

 

   У навчальному посібнику подано основні теоретичні засади та практичні прийоми web-програмування з використанням платформи Node.js. Розкрито підходи до організації бізнес-логіки та формування системних вимог на створення web-додатків. Окреслено засади побудови сайтів за допомогою html, css. Розглянуто основні прийоми програмування на мові JavaScript на рівні fuli stack development.

   Розкрито принципи структурної побудови web-додатків на рівні fuli stack development. Для цього окремо подано засади розробки на серверному рівні - back-end з використанням фреймворка Express.js за архітектурою МУС та реалізацією операцій опрацювання даних CRUD. Приклад реалізації web-додатку на стороні клієнта - front-end виконаний із застосуванням бібліотеки React.js для розробки інтерфейсів користувача. Розкрито підходи до авторизації та захисту інформації на сервері, підключення REST АРІ.
   Призначено для студентів та викладачів ІТ-спеціальностей, фахівців інженерного напрямку з ІТ. Матеріал посібника також може бути корисним для самостійного набуття навичок з web-програмування.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]