Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку пану С. П. Пожидаєву за подаровану книгу.

 

356

   Пожидаєв С. П. Радіанна проблема в СІ – наукова містифікація / С. П. Пожидаєв. – Одеса : Олді+, 2023. – 48 с.

 

   У Міжнародній системі одиниць (СІ) спостерігаються незрозумілі розмірнісні явища, відомі в науковій літературі як радіанна проблема. Для їх маскування в СІ дозволено вибіркове застосування позначень кутових одиниць радіан і стерадіан. 
   У цій роботі показано, що радіанна проблема - непорозуміння, яке не було правильно діагностовано і з часом набуло характеру наукової містифікації. «Незрозумілі» розмірнісні явища являють собою не збої у роботі СІ, а ознаку її нормального функціонування. Це сигнали системи одиниць про розмірнісну некоректність загальновідомих математичних співвідношень, які споконвіку вважались такими, іцо знаходяться вище будь-яких підозр.
   Таким чином, у дійсності радіанної проблеми не існує. Тому вибіркове застосування позначень кутових одиниць потрібно скасувати, а математичні співвідношення, про некоректність яких сигналізує СІ, необхідно переглядати і приводити до розмірнісно коректного вигляду.
   Видання може бути корисне інженерно-технічним та науковим працівникам, аспірантам, студентам вищих навчаїьних закладів технічного та фізико-математичного профілів, а також учням старших класів.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]