Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку президенту Світового конгресу українців (1998-2008), меценату, лідеру української діаспори в США  Аскольду Лозинському за подаровані книги (презентація).

 

340

   Лозинський А. "Бо москалі – чужі люде..." / Аскольд Лозинський. – Львів : Наукове товариство ім. Шевченка ; Простір-М, 2023. – 328 с. – (4 примірники)

 

   У книжці відомого громадського діяча Аскольда Лозинського зібрано його відгуки про гарячі події, які відбувалися в Україні та світі впродовж 2021-2023 років.

   Це видання - продовження збірки А. Лозинського "Погляд на Україну: з нью-йоркського зошита", яка вийшла друком 2018 року.

341

   Мрія, слово і чин : збірник на пошану Володимира Янева (відгуки, рецензії, спогади) / ред. кол.: Л. Рудницький, А. Карась, А. Лозинський. – Львів ; Мюнхен ; Нью-Йорк : Науковетовариство ім. Шевченка, 2023. – 208 с. – (59 примірників)

 

   Друга книга «Мрія, слово і чин. Збірник на пошану Володимира Янева» (відгуки, рецензії, спогади) вийшла у світ з нагоди 100-ліття Українського вільного університету та 30-ліття відходу у Вічність його багаторічного ректора Володимира Янева – пластуна, громадсько-політичного та релігійного діяча, науковця, публіциста, редактора, педагога, письменника, політвʼязня. Володимир Янів обіймав посаду ректора Українського вільного університету в м. Мюнхені у 1968–1986 рр., найдовше, як будь-хто з тих, хто очолював інституцію. Він має чималі заслуги перед народом та Україною. Крім праці в УВУ, це літературна (поезії), громадська, релігійна, наукова та педагогічна спадщини.
342

   Lozynskyj A. S. Ukraine: slaying the two-headed eagle / Askold S. Lozynskyj. –  Lviv : Shevchenko Scientific Society ; Prostir-M, 2023. – 274 p. – (33 примірники)

 

   Видання містить збірку есеїв, статей і спогадів, в яких автор розглядає актуальні для України проблеми й важливість України в світовому політичному контексті, а також аналізує злочинне повномасштабне вторгнення росії та жорстокий напад на Україну. Автор також наголошує на усвідомленні деяких важливих історичних подій, які слід пам’ятати: голодомор, трагедії Бабиного Яру, масові вбивства мирного населення, як єврейського, українського та інших національностей німцями в окупованому Києві в 1941–1943 рр. Також Аскольд Лозинський вступає в полеміку з кількома авторами щодо необхідності членства України в НАТО.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]