Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доценту кафедри географії та методики її навчання Петру Михайловичу Дем′янчуку за подаровані книги.

 

265

   Коротун І. М. Природні ресурси Ураїни : навчальний посібник для студентів екологічних спеціальностей вищих навчальних закладів / І. М. Коротун, Л. К. Коротун, С. І. Коротун. – 2 вид. – Рівне : ПП Рожков, 2004. – 192 с. – (2 прим.) 

 

   У посібнику розглядаються особливості формування і розміщення основних природних ресурсів України, як одного з важливих факторів взаємодії у системі “людина - природа”. Наведені основні поняття про еколого-економічні оцінки природних ресурсів. Використані матеріали новітніх досліджень. Багатий і здебільшого оригінальний картографічний матеріал та розширений факторний аналіз формування окремих компонентів природного середовища і його трансформації під впливом господарської діяльності людини значно розширюють можливості практичного використання роботи.У посібнику розглядаються особливості формування і розміщення основних природних ресурсів України, як одного з важливих факторів взаємодії у системі “людина - природа”. Наведені основні поняття про еколого-економічні оцінки природних ресурсів. Використані матеріали новітніх досліджень. Багатий і здебільшого оригінальний картографічний матеріал та розширений факторний аналіз формування окремих компонентів природного середовища і його трансформації під впливом господарської діяльності людини значно розширюють можливості практичного використання роботи.
   Книга становить інтерес для викладачів та студентів екологічних, географічних та інших природничих спеціальностей, для вчителів середніх навчальних закладів, а також для широкого кола читачів, які цікавляться сучасними оцінками природоресурсного потенціалу України.
264

   Павловська Т. С. Геоморфологія : терміни й поняття (коментар) : навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / Т. С. Павловська ; за ред. проф. І. П. Ковальчука. – Луцьк : Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2009. – 284 с.

   Висвітлено загальні питання геоморфології, її структуру, описано методи геоморфологічних досліджень, базові наукові концепції. Охарактеризовано основні чинники формування рельєфу, ендо- й екзогенні геоморфологічні процеси та їхній вплив на формування нерівностей земної поверхні. До кожної з тем посібника подано визначення відповідних геоморфологічних термінів (загалом понад 1000 одиниць). У кінці посібника вміщено 300 тестових завдань, які спрямовані на перевірку здобутих знань у процесі вивчення дисципліни.Висвітлено загальні питання геоморфології, її структуру, описано методи геоморфологічних досліджень, базові наукові концепції. Охарактеризовано основні чинники формування рельєфу, ендо- й екзогенні геоморфологічні процеси та їхній вплив на формування нерівностей земної поверхні. До кожної з тем посібника подано визначення відповідних геоморфологічних термінів (загалом понад 1000 одиниць). У кінці посібника вміщено 300 тестових завдань, які спрямовані на перевірку здобутих знань у процесі вивчення дисципліни.
   Для студентів вищих навчальних закладів. Може бути корисним усім, хто цікавиться рельєфом земної поверхні.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]