Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору мистецтвознавства, професору, члену Національної спілки композиторів України Олегу Степановичу Смоляку  за подаровані книги. 

 

204

   Смоляк О. Блудний лебідь у Чернівцях : біографічна повість / Олег Смоляк. – Тернопіль, 2023. – 68 с.

 

   У повісті висвітлено період навчання відомого українського поета Ярослава Павуляка у Чернівецькому державному університеті з 1969 по 1971 роки. Описано його любовні стосунки зі студенткою філологічного факультету Марією.

   Видання адресоване широкому колу читачів.

261

   Смоляк О. Плач дощу : етюди / Олег Смоляк. – Тернопіль, 2023. – 72 с.

 

   У книжку «Плач дощу» ввійшли етюди, написані Олегом Смоляком упродовж 2022-2023 років. У них художніми засобами зафіксовано миттєвості окремих явищ природи, найпам’ятніших ситуацій з життя автора, медитації над сенсом і цінностями людського життя. Палітра художньо-виражальних засобів, застосованих в етюдах вияскравлює творче «ego» автора у пенатах сучасної малої прози. У книжку «Плач дощу» ввійшли етюди, написані Олегом Смоляком упродовж 2022-2023 років. У них художніми засобами зафіксовано миттєвості окремих явищ природи, найпам’ятніших ситуацій з життя автора, медитації над сенсом і цінностями людського життя. Палітра художньо-виражальних засобів, застосованих в етюдах вияскравлює творче «ego» автора у пенатах сучасної малої прози.
   Видання адресоване широкому колу любителів українського красного письменства.
195

 Палій А.- В. Символіка небесного і земного у поезіях Ярослава Павуляка : наукова розвідка / А.-В. Палій. – Тернопіль, 2023. – 96 с.

 

   У книжці зроблено спробу аналізу символіки небесного і земного в поезіях Ярослава Павуляка. Звернено увагу на неординарність способу художнього мовлення і на бінарність трактування образів-символів у його віршах, де духовне начало домінує над земним.
   Видання адресоване викладачам і студентам філологічних факультетів вищих навчальних закладів та шанувальникам поетичного слова Ярослава Павуляка.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]