Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку ТОВ "ІМЕКС-ЛТД" за подаровані книги.

 

325

Кальницька Ю. Соціальна психологія в Україні : друга половина ХIX - початок ХХ століття : навчальний посібник (хрестоматія) / Ю. Кальницька. – Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2021. – 264 с. – (5 прим.) 

   Хрестоматія дає унікальний шанс ознайомитись із ключовими роботами, які презентують українську соціально-психологічну думку на зламі століть. Вони є своєрідною антологією різних поглядів, ідей, тенденцій і напрямів у роздумах вітчизняних представників наукової інтелігенції, що свідчать про автентичність зародження соціальної психології на українських теренах.

   Адресована викладачам дисциплін загальнопсихологічного та соціально-психологічного профілю закладів вищої та післядипломної освіти; аспірантам і студентам; особам, що підвищують кваліфікацію за напрямами психології та соціальної роботи; науковцям і соціальним психологам-практикам. Може становити інтерес також для вчених, що розробляють проблеми філософії науки, наукознавства, історії соціальних наук.

326

Климчук В. О. Психологія посттравматичного зростання : монографія / В. О. Климчук. – 2-ге вид., переробл. і допов. – Кропивницький :  Імекс-ЛТД, 2021. – 158 с. – (1 прим.) 

 

   У монографії представлено аналіз феномену посттравматичного зростання. Охоплено низку контекстів – від історії виявлення посттравматичного зростання людини до перспектив його дослідження в масштабах суспільства. Наведено результати досліджень посттравматичного зростання під час коронавірусної пандемії, даються рекомендації щодо підтримки зростання на робочому місці, обґрунтовуються принципи фасилітації посттравматичного зростання. Для науковців, викладачів, студентів психологічних спеціальностей, аспірантів і всіх, хто цікавиться проблемами сучасної психології.
327

Нова українська школа: соціально-психологічні технології підтримки : практичний посібник / за наук. ред. Г. М. Бевз, С. Л. Кравчук. – Кропивницький :  Імекс-ЛТД, 2021. – 162 с. – (5 прим.) 

 

   У практичному посібнику розкрито психологічні аспекти концепції «Нова українська школа» та особливості її впровадження в освітню систему України. Представлено соціально-психологічні технології забезпечення підтримки освітньої реформи «Нова українська школа», що ґрунтуються на розвитку довіри і почутті причетності, інформації та інформуванні, рефлексивній культурі й діалозі інтересантів реформи освіти. Адресується агентам змін у сфері освіти – педагогічним працівникам, органам управління освітою та представникам громадськості, студентам і викладачам закладів вищої та післядипломної педагогічної освіти.
328

Татенко В. О. Соціальна психологія націєтворення: суб′єктно-вчинковий підхід : монографія / В. О. Татенко. – 2-ге вид., переробл. і допов. – Кропивницький :  Імекс-ЛТД, 2021. – 142 с. – (2 прим.) 

 

   У монографії представлено теоретико-методологічні засади дослідження та конструювання націєтворчої діяльності народу, що здійснюється ним як колективним суб’єктом. Наголошено на свідомому, цілеспрямованому, креативному, відповідальному і вчинковому характері цієї діяльності. Розкрито значення суб’єктно-вчинкового підходу для теорії і практики націєтворення. Може становити інтерес для дослідників процесу становлення нації, викладачів курсів соціальної та політичної психології, студентів, а також усіх, хто бере і готовий брати участь у процесі націєтворення.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]