Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку асистенту кафедри фізичної реабілітації і безпеки життєдіяльності  Варакуті Олександру Павловичу за подаровані книги.

 

84 Мамчур М. Виживання в бойових екстремальних умовах / М. Мамчур. – Тернопіль : Спілка офіцерів України, [2020?]. – 70 с.
113

Положій Є. Іловайськ : розповіді про справжніх людей / Євген Положій. – Харків : Фоліо, 2015. – 378 с.

 

   Трагедія в Іловайську, мабуть, запам’ятається кожному свідомому українцю на все життя. Таких тяжких днів в своїй новітній історії Україна ще не знала. Сотні смертей, криваве місиво та сльози матерів, що вже ніколи не побачать своїх молодих, сповнених життя та сили синів… Саме ця подія лежить в основі твору українського письменника Євгена Положія «Іловайськ. Розповіді про справжніх людей». Книжка про героїзм та звитяги простих українських солдатів та офіцерів, бійців батальйонів територіальної оборони та добровольців, яким пощастило вижити в «Іловайському котлі». Герої, про яких йдеться в творі – реальні воїни-захисники України, чиї історії та розповіді про війну були занотовані автором. Спогади ветеранів тієї трагедії складають дивовижну повість смутку і скорботи, замішаній на людському героїзмі та людяності. Кожна окрема розповідь пройнята горем та болем втрати, однак, попри все в ній є місце для оптимізму та віри в світле майбутнє. Історії бійців ще раз доводять те, що життя – то найвища цінність, і лише побачивши смерть, починаєш по-справжньому любити та цінувати все живе. Книжка побудована на реальних подіях. Купити видання можна в інтернет-магазині Yakaboo, попередньо зробивши замовлення.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]