Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку студенту іноземних мов Рожеріо Алвес Де Мелло за подаровані книги.

 

2

Бережко-Камінська Ю. Невідворотне / Юлія Бережко-Камінська. – Київ : Саміт-книга, 2019. – 400 с.

 

   До сьомої книги української поетеси Юлії Бережко-Камінської «Невідворотне» увійшли нові поезії (2018–2019 рр.) і добірка більш ранніх творів, написаних упродовж 15-ти років (вони подані в новій редакції, в хронологічному порядку і складають другий розділ книги). Поезія Юлії Бережко-Камінської класична за формою, глибока за змістом, наповнена неперевершеними образами та вражаючою густотою авторської думки, тож неспроста з кожним новим виданням набирає все більшої популярності в Україні.

   Метафоричність поетичних рядків Юлії по-особливому перегукується і посилюється ще однією лінією книги – роботами відомого в Україні та Європі фотомайстра, куратора фотовиставок, члена художньої майстерні «Kulturwerkstatt Trier» (Німеччина) Юрія Косіна.

1 Купрієнко В. Мишасько і розгардіяш / В′ячеслав Купрієнко ; пер. з рос. Т. Яровициної, І. Рубцова. – Київ : Гамазин, 2019. – 108 с. 
7 Кушнір І. Подільський жайвір : поезії / Іван Кушнір. – Тернопіль : Воля, 2012. – 88 с.
8 Кушнір І. Там, де Нілави рідні береги ... : поезія / Іван Кушнір. – Тернопіль : Тайп, 2014. – 88 с.
3 Мартинець Н. Українцю, у себе повір... : поезія / Нестор Мартинець. – Вінниця : Твори, 2018. – 120 с.
5

Повстанська абетка / гол. ред. О. Вітвіцький. – [б.м.] : [б.в.], 2018. – 40 с.

   "Повстанська абетка"- віршована розповідь про життя і пригоди юного вояка Української Повстанської Армії Алярмика та його друзів.До кожної літери абетки підібрані слова і терміни,які ілюструють історію національно-визвольних змагань українців в роки Другої світової війни. Книга розрахована як на дітей молодшого та середнього шкільного віку,так і на усіх, хто цікавиться тематикою боротьби ОУН і УПА. "Повстанська абетка" - пілотне видання в рамках проекту "Алярмик-український супергерой".
6 Шевченко Т. Кобзар : повна збірка / Т. Шевченко. – Харків : Школа, 2017. – 352 с.
4

Яровицина Т. Тендітна сила : збірка поезій / Тетяна Яровицина. – Київ : Смолоскип, 2017. – 304 с.

 

   Сильна і непохитна, а все ж тендітна. Поезія Тетяни Яровициної несе у собі гострий відгук людини небайдужої, яку нині знаходимо все рідше. Тут ви знайдете слова, які не проходять повз, емоції, які лишають по собі незгладимий слід. Якщо ваші серця зможуть відчути це - знайте, ще не втрачено найголовніше. Дивіться глибше і згадуйте, як це - відчувати Слово. Від темноти до світла пролягатиме ваш шлях - неодмінно дістаньтеся кінця.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]