Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату філологічних наук, викладачу кафедри філологічних дисциплін початкової освіти Ларисі Петрівні Куцій за подаровані книги.

 

360

 Спогади про Івана Франка / упоряд. О.І. Дей. – Київ : Дніпро, 1981. – 414 с.

 

  Книга спогадів про І.Я.Франка присвячена 125-річчю з дня його народження. Багатий документальний і літературознавстський матеріал, підготовлений на підставі двох попередніх видань (1956, 1972), знайомить з життям і літературною діяльністю видатного письменника, революціонера-демократа, з суспільно-політичною епохою і літературним рухом в Галичині упродовж півстоліття ( 70-і рр.19 ст.-перші десятиліття 20 ст.).

361

 Тодчук Н. Роман Івана Франка “Для домашнього огнища”: час і простір / Наталія Тодчук ; ред. Н. Х. Копистянська. – Львів : [б.в.], 2002. – 204 с. – (Франкознавча серія, Вип.4).

 

   Пропонована робота - перше в Україні комплексне монографічне дослідження відомого роману Івана Франка. У книзі розглядаються передумови появи твору, проблеми рецептивної поетики, в аспекті часопросто ру здійснюється аналіз структури тексту на різних його рівнях. В роботі здійснюється спроба окреслити місце роману “Для домашнього вогнища″ у творчості українського письменника і в контексті європейської літератури.
   Книга стане в нагоді філологам, студентам і педагогам, усім, хто цікавиться творчістю І.Франка і відкритий для нових інтелектуальних та естетичних вражень.

362

 Качурівський І. Генетика і архітектоніка. Книга 1 : Література європейського середньовіччя / І. Кучурівський. – Київ : Києво-Могилянська академія, 2005. – 382 с.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]