Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку художнику, письменнику Петрові Павловичу Шпорчуку за подаровані книги.

 

318

Шпорчук П. Абсурдики : гуморески, поезія / Петро Шпорчук. – Тернопіль : Терно-граф, 2013. – 276 с.

 

   У новій книжці автор пропонує читачеві свої роздуми формі гуморесок та усмішок над суперечливими явищам в суспільстві, непростими стосунками і взаєминами мі з, людьми. Розмірковує про мораль і етику, про мистецтво і естетику. З іронією та гумором викриває людські слабості У розділі поезій простежується вплив лавини інформа ції на сучасника, у якій не легко розібратися і розставиті акценти. Зворушує ніжне ставлення до краси рідного краю.

319

Шпорчук П. Осіння віхола : роман / Петро Шпорчук. – Тернопіль : Терно-граф, 2010. – 312 с.

 

   Мар'ян Ковач через багато років зустрічає кохання своєї юності, і, з притаманною художникам емоційністю, знову поринає у вир почуття. Жанна відповідає взаємністю. У кожного за плечима свій життєвий досвід. Обом судилося немало випробувань на життєвому шляху. Світогляд, спосіб життя й світосприйняття митця і бізнесменки не співпадають. Чи вдасться їм поєднати свої долі? Адже творчість і бізнес дуже далекі одне від одного. Про їхні непрості стосунки йдеться в романі.

320

Шпорчук П. Феєрія холодних гам / Петро Шпорчук. – Тернопіль : Принтер-Інформ, 2006. – 332 с.

 

   “Феєрія холодних гам” – захоплююча розповідь про художника, який формувався, як митець, в епоху соціалізму. В період складних політичних, економічних умов, падіння моральних принципів у суспільстві, розгулу злочинності, відсутності замовлень при зміні формацій на зламі тисячоліть головний герой намагається усвідомити процеси, визначає тверду громадянську позицію, як патріот своєї держави і як митець. Автор, як художник, володіє темою, будує цікавий сюжет, переплітаючи реальні події з фантастичною віртуальністю. Сюжет напружений і легко читається. Головний герой веде читача у світ митця, який глибоко переживає зміни, суперечливо включається й відображає сучасні ритми нових суспільних стосунків, по-філософськи переосмислюючи події.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]