Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату педагогічних наук, викладачці кафедри педагогіки та менеджменту освіти Ірині Мирославівні Шульзі за подаровані книги.

 

106

Інша оптика : ґендерні виклики сучасності : збірник наукових праць / упоряд. В. Агеєва, Т. Марценюк. – Київ : Смолоскип, 2019. – 256 с.


   «Інша оптика: ґендерні виклики сучасності» це унікальне поєднання текстів. Перед вами спроба означити та проаналізувати тенденції, закономірності та загрози у «війні статей». Це актуальні наукові розвідки, які досліджують категорію ґендеру в межах літературознавства, соціології та політології, шукаючи нову мову та цінності, що зможуть відповідати на виклики сучасного культурного простору.
   Крім того, це спроба торкнутися інтимного: у збірці ви знайдете спогади знакових культурних діячів та діячок, які мали щастя знати одну із найважливіших постатей нашої гуманітаристики, засновницю ґендерних студій в Україні Соломію Павличко.
   Книжка розрахована на науковців, студентів та всіх, хто цікавиться ґендерними студіями.

107

Марценюк Т. «Захисники галактики» : влада і криза в чоловічому світі / Тамара Марценюк. – Київ : Комора, 2020. – 256 с.


   Якими чоловіки бачать себе і якими їх бачать інші, чого від них сподіваються і вимагають, за що засуджують і карають, як це позначається на можливостях самореалізації в суспільстві та загальній якості життя, як історично розвивалися уявлення про маскулінність і чому нині можемо говорити про кризу маскулінності Тамара Марценюк пропонує відповіді на ці та багато інших запитань, спираючись на широку джерельну основу та власну дослідницьку роботу. Попри строгу систему викладу та численні посилання як на академічні праці, так і на приклади з масової культури, зокрема список фільмів, рекомендованих до перегляду, це не підручник, а радше захопливий довідник, що допоможе зорієнтуватися тим, для кого ця тема нова, і впорядкувати свої знання читачам і читачкам, які цікавляться питаннями гендеру.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]