Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку письменниці, перекладачці, педагогу, випускниці природничого факультету 1972 р. Тернопільського державного педагогічного інституту Любові Романівні Гонтарук за подаровані книги.

2 0011   2 0010

 

49

Гонтарук Л. Вона : збірка оповідань / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2017. – 303 с.


   Нова книга Любові Гонтарук, члена Спілки письменників України з 1999 року, автора 40 поетичних і прозових книг, вершинне досягнення письменниці, якій важливо народити слово, живе і потрібне, вихлюпнути назовні потаємне й несподіване, щоб задзвеніти фібрами душі, багатопланової і щирої...

   Герої оповідань живуть поруч з нами, це звичайні люди, які безмежно люблять свою Батькіщину, захищають її честь і здатні на героїчні вчинки.

70

Гонтарук Л. Воно тобі треба : гумористика та сатира / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2020. – 144 с.

 

   У цій книзі Любов Гонтарук виступає в новому для себе жанрі. Слово автора повне дивної чарівності, стигле і свіже, несподіване та живе.
   Дотепні і сатиричні думки це глибокі та напружені роздуми про зміст життя, його мінливість і унікальність, красу і велич людської душі та неповторність світу.
   Читачам пропонуються справжні золоті розсипи гумору і сатири, мудрості та віри, любові і краси, що сконцентрують живу енергію думок і почуттів.
   «Воно тобі треба» нова книга української письменниці Любові Гонтарук. члена Національної спілки письменників України, автора сорока п'яти книг.

56

Гонтарук Л. Герб-Арій / Любов Гонтарук. – Київ : Золоті Ворота, 2015. – 111 с.


   Книжка «ГЕРБ-АРІЙ» приємна і дещо несподівана зустріч з Любов'ю Гонтарук, автором понад тридцяти книг, яка пробує себе в новому і дуже цікавому жанрі.
   Легкі й ненав'язливі зернини слова, ліричні мініатюри і думки наодинці зігрівають душу, спонукають до роздумів і збагачують особистість.
   Слово Любові Гонтарук емоційно витримане і глибинне. Читачу пропонуються чисті злитки філософії і поезії, їхня гармонія й світлоо, запах і безпосередність, жива енеогія та розум.

44

Гонтарук Л. Жива вощина : поезія / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Джура, 2010. – 288 с.


   Укотре відкриваєш для себе нову Любов Гонтарук і розкошуєш її незбагненним і довершеним поетичним словом. Словом, по вінці наповненим сонячною вологою, яку спиваєш і смакуєш, як колись у дитинстві пахучий липовий чай кольору живої вощини. «Чому сьогодні колір той причалив? А чай дитинства – кращий із напоїв, І що із серцем він моїм накоїв? Усе по колу тре земля вощину...», – запитуєш і знаходиш відповідь в поезіях п. Люби, які об’єднані у розділи «Відкриваю осінь», «Євхаристія», «Розмова з морем», «Магія Афін», «Спопеліле листя», «Новий зошит», «На роздоріжжі», «Без жалю», «Київські етюди», а також у поемах «Пулюй», «Вісті теледальні», «Відкриваю колір».

45

Гонтарук Л. Зелений чай : невигадані історії / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Золота Пектораль, 2019. – 260 с.


   Спогади дитинства найсолодші і найцікавіші. адже наша пам’ять зберегла значно менше, ніж подарували нам ті світлі роки. Проте кожна мить, яка здавалося б, зникла назавжди, насправді залишилася з нами, бо…стала нами.
   Любов і повага до дитини, тепло і терпіння, подаровані батьками, невідворотно визначають дорослий шлях кожного з нас.
   Справді, всі ми родом з дитинства, і нова книга Любові Гонтарук «Зелений чай. Невигадані історії» підтверджує це з вишуканістю й добірністю слова, яке так цінують її шанувальники.

65

 Гонтарук Л. Іскри жар-птиці / Любов Гонтарук. – Київ : Наш час, 2011. – 95 с.


   У цій книзі відома українська поетеса Любов Гонтарук вперше виступає в новому для себе жанрі. Її ліричні мініатюри й афоризми це напружені роздуми про життя, людей і навколишній світ. Читачу пропонуються справжні золоті злитки філософії й поезії, в яких сконцентровано живу енергію думки й почуття.

57

Гонтарук Л. Іскри жар-птиці-2 / Любов Гонтарук. – Кам'янець-Подільський : Медобори-2006, 2014. – 151 с.


   В книгу увійшли афоризми авторки, її філософські роздуми про сьогодення, любов, дружбу, красу і неповторність навколишнього світу.

46

Гонтарук Л. Ключ від раю : роман / Любов Гонтарук. – Київ : Веселка, 2012. – 268 с.


   Життя героїв пригодницького роману української письменниці Любові Гонтарук це невпинні пошуки щастя. Містичне і реальне супроводжуватиме героїв упродовж усього роману і триматиме читача в напрузі до останньої сторінки.

60

Гонтарук Л. Код Нібіру : роман / Любов Гонтарук. – Київ : Веселка, 2011. – 312 с.


   У новому фантастичному романі Любові Гонтарук читач знову зустрінеться з героями, відомими з попередніх романів автора («Млин», «Слово», «Підкова», «Криниця»).

59

Гонтарук Л. Криниця : роман / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Джура, 2012. – 324 с.

 

   У новому романі авторки надибуємо героїв, знаних уже із попередніх епічних полотен «Млин» і «Слово». Драматичні пригоди, чудернацькі повороти долі, загадкові події та різні несподіванки усе це робить даний твір цікивим і читабельним. Мандрівка його сторінками обіцяє стати захопливою та інтригуючою.

55

Гонтарук Л. Лицарі звитяги / Любов Гонтарук. – Київ : Золоті Ворота, 2015. – 184 с.


   «Вони віддали своє життя за нас. Вічна слава Героям Небесної Сотні Майдану! Серед загиблих такі молоді, красиві, юні, а ще старші, але такі само відважні й мудрі… Чому вони загинули? Хто найняв снайпера, і не одного? І найважливіше: навіщо снайперові вбивати? Чому не стріляв, щоб налякати?
   Шукаю відповідь і не знаходжу. Підступність і зрада проти свого народу де її корені і витоки? Думати про це, аналізувати і докопуватися до істини означає не бути байдужим».

53

Гонтарук Л. Леся Українка : сторінки кохання / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2019. – 158 с.


   Пульсація епічних колізій у вишуканій поетичній формі дає читачеві змогу катарсисно пережити драму життя видатної української поетеси і громадського діяча – Лесі Українки. Створене з поважною любов’ю мудрим автором ліричне тло допоможе кожному, хто відкриє сторінку книги кращим, тоншим, красивішим, божественнішим…
   Для широкого кола читачів.

71

Гонтарук Л. Мамина вишенька : новелістичний роман / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2020. – 169 с.

 

   Будучи родом з дитинства, Любов Гонтарук підтверджує це з делікатною вишуканістю і щирою добірністю слова.
   Все так просто, здається, давно відоме і зрозуміле... А під пером чарівниці Слова ці шкільні спомини стають перлами прози, одкро¬венням національної родинної педагогіки.
   Такі книги для родинного вечірнього читання, бо корисні і повчальні як для учнівської молоді, так і для їхніх батьків.
   Ця духовна сув'язь поколінь міцнитиме наш народ, нашу націю. Любов і повага до дитини, тепло й терпіння, подаровані батьками і педагогами невідворотно визначають дорослий шлях кожного з нас.
   Для широкого кола читачів.

67

Гонтарук Л. Млин : роман : невідправлені листи : невигадані історії : критика / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Джура, 2009. – 424 с.


   Дана книга (на цей раз суто прозова) написана дещо у детективному жанрі. З перших речень не покидає відчуття – щось має статися. Воно і стається... А що саме — шукаймо на сторінках роману «Млин». Крім того, ціла низка новел уводить нас до світу найрізноманітніших людських переживань та пристрастей: кохання і зрада, любов і ненависть, правда і брехня, які, як нерідко буває, ідуть поруч. Авторка тонко це підмічає, обрамлює в художню форму та подає на суд читача.

63

Гонтарук Л. На віддалі … : роман / Любов Гонтарук. – Київ : Наш час, 2013. – 431 с.

 

   Героїв роману постійно супроводжує містичне й реальне, і всіх їх об′єднує любов до життя та свого села, прагнення пізнати історію землі, на якій вони живуть. Вони вміють працювати і любити, але найважливіше можуть обстояти свою честь, допомогти товаришеві, повірити в його нереальні можливості. Любов Гонтарук уміє зацікавити читача, дає канву для думки, філософськи дивиться на життя, бачить його плюси і мінуси. Хочеться вірити, що золото Полуботка й справді існує. Один з героїв роману навіть знає, де воно заховане... Іван Іванович чесна, хоча й дивакувата людина, йому чужого не треба! Опинившись в екстремальній ситуації, він не втратив людської подоби...

 

61

Гонтарук Л. Ніколи більше = Nevermore : поезія / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Джура, 2006. – 120 с.


   «Ніколи більше: Nevermore» – поетичну збірку з такою інтригуючою назвою дарує своїм прихильникам письменниця з Тернопілля Любов Гонтарук. І линуть до читача її витончені, самобутні, метафоричні поезії, об’єднані в розділи «Пориви душі», «Світло мого бачення», «Краплини болю», «Володіння любові»..., вишукано проілюстровані художницею Світланою Костишин. Любов Гонтарук – поетеса любові. Усе в неї осяяне і зігріте живлющим вогнем цього святого і величного чуття. А ще вона шукає співрозмовника, прагне будь-що поділитися своїм душевним багатством з іншими. І запрошує шанувальників поетичного слова до цієї розмови.

50

Гонтарук Л. Одна : збірка новел / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2018. – 335 с.


   До збірки новел відомої української письменниці Любові Гонтарук, члена Спілки письменників України з 1999 року, лауреата Міжнародної Італійської літературної премії, автора понад 40 поетичних і прозових книг, увійшли вишукані й виразні новели.
   Попри коротку й лаконічну форму, кожен твір відкриває перед читачем безмежний всесвіт людської душі, з її прагненнями й стражданнями, звершеннями та мріями, показуючи життя у всій багатогранності й мінливості.
   Для широкого кола читачів.

52

Гонтарук Л. Оповесні : поезії / Любов Гонтарук. – Київ : Золоті Ворота, 2016. – 159 с.


   Нова книжка відомої Української письменниці Любові Гонтарук розкриває перед читачем багатогранний, подекуди суперечливий і невловимий вимір існування людської душі, яка попри війну і негаразди, біль і невдачі, знаходить у кожній миті свого існування любов, тепло, щирість, відданість і дарує їх світові й людям.

   Не з користі, а тому що не може жити інакше.

68

Гонтарук Л. Підкова : роман ; невигадані історії ; Софія : відгуки на роман «Млин» / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Джура, 2010. – 380 с.

 

   «Підкова» продовжує серію романів від Любові Гонтарук «Млин» та «Слово». Герої з екзотичними іменами Маро, Лазар, Асиміна, Христофор Христофорович, Заєць...та ін. потрапляють у несподівані перипетії, а події розгортаються за майже детективним сюжетом, але із романтичним забарвленням.
   Млин, ключі, загадкова шахта, печатка і навіть... гуси – ці своєрідні образи «оживають», відіграючи у романі кожен свою роль.
   Традиційно кожну книжку п. Люби завершують «Невигадані історії» короткі і зворушливі образки з життя; а також «Софія» краплини мудрості, сконденсовані у кількох лаконічних фразах.
   То ж читайте і насолоджуйтеся! Бо за словами Л. Гонтарук «Квиток у руці. Зустріч близько. А я не сама, Книга виросла, з Богом!»

69

Гонтарук Л. Пізня вишня : новели, невигадані історії / Любов Гонтарук. – Київ : Наш час, 2011. – 232 с.


   Образною мовою і простими діалогами прозаїк Любов Гонтарук пропонує читачеві цікаві та романтичні образки сьогоднішнього, багатого несподіванками, життя. Через призму спілкування між автором і співрозмовником проглядається життєва мудрість і глибокі характери, фатальні епізоди і різниця в думках, мудрість і повага. Усі новели пронизані теплими та сонячними кольорами жінки, матері, коханої. Автор розкошує в очікуванні дива, бавить око чистотою думки, чарує правдивим баченням світу і співпереживає!

64

Гонтарук Л. Сапфо : поеми / Любов Гонтарук. – Київ : ПП Мошак М. І., 2013. – 120 с.

 

    “Сапфо” - нова книга сучасної української поетеси, Любові Гонтарук.
   Минають роки, відходять в минуле події, та лишається слово: ніжне і магічне, стисле і всеосяжне, болюче і тремтливе, пристрасне і любляче. Ні багатство, ні влада, ні краса, ні сила не можуть протистояти його мудрості. Воно завжди недосяжне і всесильне.
   Слово Любові Гонтарук має барви смутку, відтінки моря, півтони ностальгії, сонячну невагомість, свіжу метафоричність, непідкупну простоту.

 

72

Гонтарук Л. Серце навстіж / Любов Гонтарук. – Кам'янець-Подільський : Медобори-2006, 2013. – 176 с.

 

   Якими барвами описати любов і які відтінки має смуток? Як звучить мелодія чекання і що промовляє погляд розлуки? Про це думає і пише чарівна жінка з чутливою душею та простим іменем Любов.
   Слово Любові Гонтарук дивне і чаруюче, стигле і променисте, воно містить легку барву смутку, півтони ностальгії, сонячну невагомість і непідкупну простоту. Ні багатство, ні влада, ні краса не можуть протистояти його мудрості, воно завжди недосяжне і всесильне.
   «Серце навстіж» нова книга Любові Гонтарук, члена Національної спілки письменників України, автора тридцяти книг.

48

Гонтарук Л. Сироп кероба : роман / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2018. – 302 с.


   Увазі читача пропонується новий роман української письменниці Любові Гонтарук, який є швидкою та актуальною відповіддю на виклики сучасного життя стрімкого і непередбачуваного, з видатними досягненнями науки й розвитком технологій, проте із усе так само актуальними питаннями людяності, душевного тепла, доброзичливості й приязні.
   Намагаєтеся уявити високотехнологічні дива, що з’являться у майбутньому? Озирніться, вони вже поряд з вами!

58

Гонтарук Л. Слово : роман / Любов Гонтарук. – Тернопіль : Джура, 2009. – 392 с.


   «Кожна людина мусить виліпити себе, аби стати особистістю. І комусь це вдається, а хтось опускає руки і пливе за течією життя. Звісно, пливти за течією завжди легше, аніж будувати щось супроти течії, творячи життєву енергію для інших». Енергію, яка зіходить від сміливих ідей, оригінальних мистецьких витворів, свіжого незатертого слова. Поринаючи у творчий світ Любові Гонтарук потрапляєш саме у таку «енергетичну» залежність.
   Цей світ (якщо вже говорити фізичними термінами) випромінює тепло і створює притягальну силу, яка не відпускає тебе від першої до останньої сторінки книги. Такі почуття охоплюють читача, коли йдеться про серію романів із продовженням: перша книга «Млин», друга «Слово»...
   А ще наприкінці кожної із книг своєрідними новелами у «Невідправлених листах» і «Невигаданих історіях» Л. Гонтарук спілкується зі світом і читачем, наповнюючи їх життєвою снагою.

54

Гонтарук Л. Час у вигляді круга : роман ; Марія : оповідання ; невигадані історії : оповідання / Любов Гонтарук. – Київ : Золоті Ворота, 2014. – 303 с.


   Здавалося б, нічого дивного! Звичайна лотерея! Її так легко придбати, а ще простіше подарувати на день народження. Але саме з лотереї починаються всі нещастя і переживання героїв роману... І навряд чи вони змогли б передбачити, хто стоїть за усіма цими пригодами.
   Персонажі нового роману – звичайні люди, дещо наївні, але доброзичливі й чесні. Головна героїня, пройшовши тяжкі випробування на виживання, віднайшла своє місце в житті, піднялася і утвердилася!
   Читачам пропонується дивовижний лабіринт ходів у потаємних куточках людських душ, їхні благородні прояви й неймовірна здатність людського розуму відчувати і передбачати.

66

Гонтарук Л. Щоб щаслива була! : спогади про незабутнього Олеся Терентійовича Гончара : листи, автографи, світлини / Л. Гонтарук. – Київ : Наш час, 2011. – 127 с.

   Написана вдячною читачкою і захопленою прихильницею творчості Олеся Терентійовича Гончара, ця книга є своєрідним літописом, на сторінках якого у світлинах, листах, автографах оживають спогади автора про багатолітню дружбу з видатним письменником, найвеличнішою постаттю на небовиді української літератури ХХ століття. Кожна сторінка книги пронизана щирістю й душевним теплом стосунків з людиною, яка є небесною совістю українського народу.

   Для широкого кола читачів.

73

Гонтарук Л. Юстина / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2020. – 298 с.

 

   Книжка «ЮСТИНА» приємна і дещо несподівана зустріч з Любов’ю Гонтарук, автором понад сорока різно-жанрових і дуже цікавих книжок.
   Автор робить спробу художньо-гіперболізовано явити драму взаємостосунків технічного прогресу та духовного розвитку в сучасному світі.
   Вигадавши дивних персонажів твору, Любов Гонтарук застерігає людство, пропонує ще раз поглянути на основне питання філософії: стосунки матеріального та ідеального і спробувати відповісти на питання: куди іде людство? Бажаючи заволодіти не лише лабораторією, а й життям її власника, живі роботи летальним способом хочуть прибрати його з дороги.
   Письменниця більше уваги надає не зовнішнім пейзажам природи, а внутрішній архітектурі душі, взаємодії органічного та неорганічного, не забуваючи про соціальне.
   Для широкого кола читачів.

62

Гонтарук Л. Я – війна : роман / Любов Гонтарук. – Київ : Контекст Україна, 2016. – 376 с.


   Вже протягом чотирьох років триває неоголошена війна на сході й півдні України. Ці події не могли не пройти повз увагу відомої української письменниці. У 2016 році з під пера Любов Романівни виходить роман «Я війна», головний герой якого молодий скрипаль Самсон потрапляє в зону АТО, де дістає серйозні поранення. Талановитий юнак, що, за словами його вчительки «народився з книжкою», потрапляє у саме пекло, жорна війни скалічують його фізично та емоційно. Лікарі рятують його життя, але юнак потребує тривалої реабілітації. Воєнні дороги зводять разом двох молодих людей Самсона і його наречену Ксенію, кохання до якої підтримає його у найважчий момент. І хоча їм не судилося залишитися разом, Ксенія повертає до життя юнака. «…Я багатий, каже Самсон, я маю те, що не вмирає…». Це талант, це кохання і жага життя. Все це і повернуло молодого Самсона на дорогу дорогу до себе.

47

Гонтарук Л. Я маленька липка : оповідання / Любов Гонтарук. – Київ : Юрка Любченка, 2016. – 152 с.


   Спогади дитинства  найсолодші і найцікавіші. адже наша пам’ять зберегла значно менше, ніж подарували нам ті світлі роки. Проте кожна мить, яка здавалося б, зникла назавжди, насправді залишилася з нами, бо…стала нами.
   Любов і повага до дитини, тепло і терпіння, подаровані батьками, невідворотно визначають дорослий шлях кожного з нас.
   Справді, всі ми родом з дитинства, і нова книга Любові Гонтарук «Зелений чай. Невигадані історії» підтверджує це з вишуканістю й добірністю слова, яке так цінують її шанувальники.

51

Гонтарук Л. Я любов : поезії / Любов Гонтарук. – Київ : Прометей, 2019. – 159 с.


   Поезія Любові Гонтарук завжди щира, задушевна, відчувається, що вона ллється з глибини серця – незмінно відкритого для краси і добра. Все це йде від надміру почуттів, йде по тонкій межі, ніби по лезу бритви, балансуючи, але їй віриш, бо якимось незбагненним дивом їй вдається зберегти незрадливий тон і довірчу тональність.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]