Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку пану Йосипу Івановичу Герезі за подаровану книгу.

 

30

Герега Й. Про що шумлять води Збруча (погляд крізь життя) / Йосип Герега. – Тернопіль : ПП «Принтер-Інформ», 2020. – 224 с.


   Автор, зробивши висновки із свого багатогранного досвіду, закликає співвітчизників переосмислити життя і ставлення до сучасної суспільної обстановки в Україні з позиції правдивої історії українського народу. Бо навіть на третьому десятиріччі української незалежності ще значна частина суспільства хотіла би повернутися в радянські часи, особливо коли при владі були проукраїнські лідери, такі як Петро Юхимович Шелест та подібні.
   Коли нинішні реваншистські сили Кремля на чолі з В. Путіним ведуть диверсійну економічну, політичну та ідеологічну війну, щоб підірвати Україну із середини, як ніколи важливо об'єднатися всім національно-патріотичним силам країни, щоб мобілізувати суспільство на розбудову сильної України. Саме на цьому і наголошував духовний лідер української нації Митрополит Андрій Шептицький ще в далекому 1941 р. у відомому декреті: «Як будувати рідну хату», який і послужив мотивом для написання цієї книжки. Автор на цікавих, досі мало відомих фактах історії по обидва боки Збруча, показав багатовікове прагнення українців до Єднання в своїй незалежній державі: «Про що шумлять води Збруча».

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]