Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору педагогічних наук, професору Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Валерію Вікторовичу Радулу за подаровану книгу.

 

1

Лебедик М. Створення опорної школи повного дня як навчально-виховного комплексу : монографія / Микола Лебедик, Володимир Моргун ; науковий редактор В. В. Радул. – Харків : Мячулін, 2020. – 312 с.

 

   Викладено науково-методичне обгрунтування проекту сучасної великої опорної школи-пансіону повного дня, яка відповідає адміністративній і освітній реформам в Україні. Велику увагу приділено організації різнобічного розвитку дитини в першій і другій половині дня, поглибленому вивченню дисциплін за вибором, поєднанню навчання з працею, художньо-естетичному вихованню.
   У другому розділі йдеться про рівень соціальної зрілості особистості як провідний показник ефективності діяльності школи повного дня та його діагностику.
   Третій розділ посібника, у роботі над яким узяли участь Є. Г. Гачук та В. М. Сяхацька, має валеологічний (оздоровчий) характер і присвячений описи системи 5-разового дієтичного харчування в школі, поєднанню навчання з працею дітей та оригінального винаходу - конторки-парти для роботи стоячи й сидячи (винахідники - Гачук Є. Г., Лебедик М. П., Сахацька В. М. - отримали Патент і медаль міжнародної виставки), що забезпечує профілактику порушень кровообігу (варікозу), системи травлення, порушень постави (сколіозу), короткозорості дітей.
   Розраховано на всіх учасників педагогічного процесу середньої і вищої школи та людей, професії яких мають ризики, пов’язані з сидячим образом життя.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]