Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доценту, члену Української асоціації письменників, письменнику Богдану Васильовичу Дячишину за подаровані книги.

 

331

Дячишин Б. В маленькій амфорі слова : рецензії-есеї / Богдан Дячишин. – Київ : Український Пріоритет, 2020. – 256 с.


   Ця скромна праця присвячена світлій пам’яті незабутнього й талановитого письменника Петра Сороки, котрий залишив помітний слід у сучасній українській літературі, з самовідданим натхненням працюючи для розвою духовності народу.
   Розмисли, рецензії-есеї про книжки, які торкнулися мого серця, спонукають до глибшого думання про духовний світ людини, сенс людського буття, осягнення життєвого щастя в єдності з Творцем усього сущого. Будуючи себе, неустанно пам’ятаймо, що душа (дух) і думка – це рух, який обираємо, керуючись засадами вивіреної часом та досвідом давнини, особистим розумінням глибин архетипів української нації.
   Для широкого кола читачів – людей, які люблять і прагнуть думати.

332

Дячишин Б. Вагота поетичного слова : рецензії-есеї / Богдан Дячишин. – Львів : Сполом, 2020. – 64 с.


   Писане слово залишається. Декілька слів про поетів Львова та Львівщини. Це фрагменти авторських рецензій-есеїв, опублікованих у газетах і часописах, а також найхарактерніші моменти з моєї книжки “В маленькій амфорі слова”. Йдеться про дев’ятьох майстрів українського пера, вірші яких, на превеликий жаль, не потрапили до “Антології української поезії XX ст.: від Тичини до Жадана”, а саме: Ірину Калинець, Миколу Петренка, Андрія Содомору, Петра Шкраб’юка, Богдана Чепурка, Богдана Смоляка, Ольгу Яворську, Олеся Дяка, Любов Бенедишин.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]