Висловлюємо щиру подяку першому проректору ТНПУ ім. В. Гнатюка, доктору педагогічних наук, професору Григорію Васильовичу Терещуку за подаровані бібліотеці книги в кількості 28 одиниць.

 

278

Валігура О. Англійська мова : Test Your English! / Ольга Валігура, Лариса Давиденко. – 3-тє вид. перероб. та доповн. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2011. – 432 с.


   Найповніший за обсягом та видами мовленнєвої діяльності посібник містить різноманітні тестові завдання, які можна використовувати для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, поточного, підсумкового контролю навчальних досягнень учнів та самостійної роботи.
   Посібник адресований учням загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, абітурієнтам, студентам, учителям й широкому колу людей, які вивчають англійську мову та прагнуть ефективними методами перевірити рівень сформованосгі іншомовної комунікативної компетенції.
   За матеріалами посібника створена комп'ютерна програма «Тестові завдання. Англійська мова», яка дозволяє якісно та швидко підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови за допомогою персонального комп'ютера.

279 Волгін С. О. Англійська мова для біологів = English for biologists : навч. посіб. / С. О. Волгін, М. С. Козолуп, Р. І. Комар ; Львів. нац. ун-т ім. І. Франка. – Львів : ЛНУ ім. І. Франка, 2011. – 248 с.
280 Микитенко Н. О. Технологія формування іншомовної професійної компетентності майбутніх фахівців природничого профілю : монографія / Н. О. Микитенко ; [за ред. Г. В. Терещука]. – Тернопіль : [ТНПУ], 2011. – 410 с. – (2 прим.)
281

Дракермен П. Французьке виховання: історія однієї американської мами в Парижі / Памела Дракерман ; пер. з англ. В. Наріжна. – Київ : Критика, 2013. – 320 с.


  Репортажну, автобіографічну, а водночас й аналітичну книжку знаної нью-йоркської журналістки Памели Дракермен, що вийшла англійською в світ 2012 року, аби відразу стати в США бестелером і предметом запеклих дискусій, присвячено одному з найважливіших для будь-якого суспільства питанню – науці правильного "дітоводства", мистецтву мудро виховувати сучасну дитину без шкоди для життя і побуту батьків. Авторка підсумовує свій досвід вагітносты, народження та виховання трьох дітей у середовищі експатів-англофонів і французів, переважно із середнього класу, поєднуючи повсякденні "антропологічні" спостереження з підходом журналістки-дослідниці, котра вивчає підвалини французьких побутових звичок та суспільних очікувань і простежує їх розвиток від творів Русо до втілення у політики соціяльного захисту. Ця прониклива і напрочуд захоплива оповідь кидає виклик поширеному нині як у США чи Великій Британії, так і, у свій спосіб, в Україні культу дитиноцентричної родини, що його жертвою стають інтереси, душевний спокій і здоров’я не тільки дорослих, насамперед матерів, але й, зрештою, і самих дітей, які виростають примхливими й інфантильними в умовах позірної вседозволености та низьких вимог до (само)дисципліни, ввічливости, навичок взаємодії з іншими людьми і пристосування до самостійного існування. Видання призначено найширшій авдиторії інтеліґентних читачів.

282

Демчук В. С. Основи освітнього менеджменту / В. С. Демчук. – Київ : Ленвіт, 2007. – 263 с.


   У навчальному посібнику представлено змістові модулі навчального курсу за вибором "Основи освітнього менеджменту". У структурі посібника тексти лекцій, завдання для самоконтролю, зміст семінарсько-практичних занять, додатки для самостійного опрацювання. Тексти лекцій містять опорні схеми, таблиці, рисунки.
   Посібник розрахований на студентів вищих педагогічних навчальних закладів відповідних спеціальностей. Книга буде корисною також керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, усім, кого цікавлять проблеми освітнього менеджменту.

283

Львів. Смаколики. Різдво : збірка / укл. і передм. Н. Нікалео. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 256 с.


   Ці історії об’єднує свято, як завжди Різдво об’єднувало і рідних, і незнайомих людей. Тих, хто у дитячих спогадах зберіг найдавніші традиції свого народу, сідав з великою родиною за стіл із дванадцятьма стравами, промовляв до Бога слова найщирішої молитви, і тих, кого життя перетворило на обивателів без роду і племені, але не змогло відібрати людяності… Усі мають право на різдвяне диво. Воно давно чекає на вас на гомінких львівських площах, маленьких вуличках, у брамах австрійських кам’яниць чи затишних кав’ярнях. Старий годинникар зупинить для вас час, випадковий перехожий підкаже шлях, щоб почалась іще одна історія…

284 Польский язык : русско-польский разговорник и словарь / худож.-оформитель Л. П. Вировец. – Харьков : Фолио, 2014. – 318 с. – (Учись даром!) – (2 прим.)
285

Шпак В. К. Англійська для економістів і бізнесменів = English for Economists and Businessmen / В. К. Шпак, О. О. Мустафа, Т. І. Бондар ; за ред. В. К. Шпака. – Київ : Вища школа, 2007. – 223 с.


   Мета підручника забезпечити розвиток навичок роботи з фаховою літературою та усного мовлення на теми, передбачені програмою з іноземних мов для економічних факультетів вищих навчальних закладів. Складається з 32 уроків і тематичного словника. Система вправ забезпечує швидке й ефективне засвоєння студентами необхідних знань і вироблення стійких навичок фахової, усної та письмової комунікації, роботи з англомовною економічною літературою. Для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.

286

Євгененко Д. А. Практична граматика німецької мови / Д. А. Євгененко, О. М. Білоус, О. О. Гуменюк. – Вінниця : Нова книга, 2004. – 400 с.


   Посібник вміщує лаконічно викладені німецькою та українською мовами основні правила граматики німецької мови. До кожного розділу додаються комплекси комунікативних вправ і завдань, орієнтованих на засвоєння граматичних форм і структур. Рекомендується для студентів факультету іноземних мов та учнів старших класів гімназій, коледжів, ліцеїв.

287

Кудіна О. Німецька мова для початківців = DEUTSCH für Anfänger Lehrwerk für Studierende / О. Кудіна, Т. Феклістова. – 2 вид. доповн., доопрац. – Вінниця : Нова книга, 2014. – 520 с.


   Навчальний посібник призначається для студентів, які починають вивчення німецької мови як другої іноземної у вищих навчальних закладах на спеціальних факультетах, що готують спеціалістів з іноземної філології та перекладачів. Навчальний посібник має за мету закласти підгрунтя навичок та вмінь усного і писемного мовлення.

288 Хома Л. Бешкетні оповідання = Lausbubengeschichten : книга для читання німецькою мовою / Л. Хома ; пер. Кульчицька О.І., Лисенко О.М. – Вінниця : Нова книга, 2007. – 128 с.
292

Візнер К. У. Гніздо чайки = Das Möwennest : книга для читання німецькою мовою / К. У. Візнер ; пер. Кульчицька О., Лисенко О. – Вінниця : Нова книга, 2007. – 232 с.


   Навчальний посібник з домашнього читання “C. U. Wiesner. Das Möwennest” є п’ятою книгою навчально-методичного комплексу, що складається з шести книг, об’єднаних єдиною концепцією, яка розглядає домашнє читання як інтегративний компонент іншомовної підготовки студентів. Цей посібник складається з оригінального гостросюжстного твору сучасного німецького письменника C. U. Wiesner і розробленого до нього комплексу різнорівневих завдань. Навчальні завдання спираються на принципи системності й послідовності в навчанні, і вони укладені з урахуванням мовних труднощів при засвоєнні іноземної мови. Матеріали посібника можуть бути використані при навчанні німецької мови студентів інститутів іноземних мов і лінгвістичних університетів, у роботі вчителів спеціалізованих шкіл, а також для іншомовної самоосвіти всіх бажаючих.

291 Потюк І. Путівник для майбутніх фахівців сфери туризму = Where in the world should you be today? Textbook : навчально-методичний посібник для студентів – майбутніх фахівців сфери туризму / Ірина Потюк. – Тернопіль : Вектор, 2014. – 124 с.

289

290

Потюк І. Англомовна лексична компетенція у сфері туризму = Your Way to Vocabulary Expertise in Tourism: навчально-методичний посібник для студентів немовних спеціальностей / Ірина Потюк. – Тернопіль : Вектор, 2014. – 202 с. (диск додається)
296

 Davids P. Their Pretend Amish Courtship / Patricia Davids. [b.m.] : Mills & Boon Love Inspired, 2017. – 282 p.

293  294  295

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]