Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату філологічних наук, доценту кафедри загального мовознавства та слов’янських мов Марії Степанівні Заоборній за подаровані книги.

 

110

Фоенкінос Д. До краси: роман / Давід Фоенкінос ; Переклад з фр. Ірини Славінськової. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 256 с.


   Антуан Дюріс вирішує покинути успішну кар’єру науковця і стати звичайним доглядачем у музеї Орсе... Що могло змусити цього мовчазного і трохи відлюдькуватого дослідника творчості Модільяні обірвати усі старі зв’язки і не шукати нових? Яку страшну таємницю приховує його минуле? Здається, що Антуан від чогось втікає, і опинитися якомога ближче до краси єдине, що зможе його врятувати. Можливо, так йому вдасться зцілитися від тягаря вини і навіть допомогти не лише собі...

 

 

111

Фоенкінос Д. Ніжність: роман / Давід Фоенкінос ; Переклад з фр. Ірини Серебрякової. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 192 с.


   «Ніжність»  книжка, що підкорила мільйони читачів у всьому світі. Глибокий, витончений і несподіваний роман про кохання та втрату. Словникове визначення «ніжності»: тендітність, крихкість, слабкість. Про ці дивовижні риси й про парадоксальність життя  в історії Давіда Фоенкіноса.
   Наталі пощастило зустріти ідеального чоловіка, але ідилія раптово уривається. Вона загортається у кокон болю і страждання, повністю віддається роботі і, здається, вже ніколи не зможе бути щасливою. Одного дня під впливом якогось химерного імпульсу Наталі цілує свого нудного колегу, найпересічнішого на світі чоловіка, й миттєво забуває про цей дивний вибрик. Наталі і Маркус  на перший погляд, зовсім не пасують одне одному, та той випадковий поцілунок перевертає їхні життя.
   За мотивами книжки вийшов однойменний фільм, режисерами якого стали брати Фоенкіноси.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]