Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кафедрі історії, музеєзнавства і культурної спадщини Національного університету "Львівська політехніка" за подаровану книгу.

 

421

У лабіринтах наративів: досвід музеїв Литви і України : колективна монографія / Рута Шермуккшнітє, Василь Банах, Поліна Вербицька, Ірина Гнідик, Сергій Конюхов [та ін.]. – Вільнюс : Видавництво Вільнюського університету, 2019. – 240 с.

 

   У книзі розглядається, як різний досвід постсовєтської трансформації відображається в музейних наративах Литви і України, чим відмінні і чим подібні (яка точки зору змісту, так і його вираження) музейні оповіді, які оповіді можна назвати домінуючими, а що слід вважати альтернативними оповідями. Також представлені пропозиції і методичного характеру - яким робом нинішній музей має докластися до формуванню погляду, що відповідає актуаліям та вартісним зрушенням.

   Книга має бути актуальною для дослідників історичних наративів і музеїв, для музейників, які зустрічаються з проблемами історії, культури та інтерпретації і комунікації спадщини, для всіх, хто цікавиться темами минувшини Литви та Україниі і її репрезентацією.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах