Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку історику, кандидату педагогічних наук, доценту кафедри філософії і економіки освіти Полтавського обласного інститу післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського Руслану Олександровичу Басенку за подаровану книгу.

 

214

Ренесанс європейської молоді в ранній Новий час: педагогічні виклики гуманістів та єзуїтів : монографія / Борис Год, Руслан Басенко. – Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2019. – 316 с. – (Studies of Humanism Jesuits).


   У монографії представлено історико-педагогічне та освітософське осмислення інтеграції ренесансно-гуманістичних ідей освіти і виховання у теорію та практику європейської молодіжної політики католицького ордену єзуїтів у ранній Новий час. Окреслено передумови, висвітлено зміст, з’ясовано етапи, особливості, тенденції, закономірності та суперечності заснування вчителями-єзуїтами молодіжної політики у другій половині XVI - XVII століттях. Автори, долаючи антиєзуїтські суспільні міфи та стереотипи, ведуть мову про ренесанс європейської молоді як соціальний та культурний ефект успішної взаємодії ідейних опонентів - гуманістів та єзуїтів, перші з яких - закликали суспільство звернути увагу на молоде покоління, другі - на практиці стали агентами інтегрованого та системного піклування про європейську молодь.
   Монографія продовжує видавничу серію «Studies of Humanism Jesuits», засновану авторами 2016 року. Книга розрахована на теоретиків і практиків педагогічної праці, істориків, філософів, релігієзнавців, культурологів, здобувачів гуманітарних спеціальностей, учителів, учасників громадянського суспільства, усіх, кого цікавить соціокультурний і духовно-педагогічний контекст становлення і розвитку європейської молоді.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]