Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору філологічних наук, професору, завідувачу кафедри українознавства та лінгводидактики Одеської національної академії харчових технологій Ганні Іванівні Віват за подаровані книги.

 

182

Віват Г. Їжа в пареміях: на перетині культур / Ганна Віват. – Одеса : ВМВ, 2017. – 296 с.


   Робота присвячена студіюванню історії виникнення, розвитку та значення українських паремій, що мають стосунок до української кухні: продуктів харчування, страв та приправ, а також польських, англійських та латинських їхніх відповідників.
   Розрахована на студентів-харчовиків, а також антропологів, етнографів, екологів, економістів, істориків, культурологів, філологів, філософів, фольклористів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку культури, які пов’язані з традиціями харчування.

183

Віват Г. Мистецтво спілкування / Ганна Віват. – Одеса : ВМВ, 2018. – 208 с.


   Навчальне видання містить теоретичний матеріал і і українського правопису і систему прикладів із художньої літератури та усної народної творчості. Особливу увагу звернено на кличний відмінок та етикетні мовленнєві формули у спілкуванні з річними представниками соціуму. Розглянуто також культуру формально-рольового спілкування, зокрема дипломатичне красномовство, та особливості ділового спілкування.

   Пропонується для використання на заняттях із українознавства, стики. культурології, релігієзнавства, ділової української мови та мови професійного спілкування зі студентами нефілологічних спеціальностей, а також для широкого кола поціновуваній української та міжнародної мовної культури.

184

Харчові традиції – ментальний код нації : колективна монографія / кол. авт.: Віват Г. І., Ковпік С. І., Мусій В. Б. [та ін.] ; за заг. ред. Віват Г. І. – Одеса : ВМВ, 2018. – 232 с.


   Колективну монографію присвячено питанням історії розвитку української та світової харчової культури, втіленої в різних видах творчості: художній, науковій, фольклорній. Пропонується для використання на заняттях із навчальних дисциплін «Українська та зарубіжна культура», «Світова культура та мистецтво», «Традиції українського харчування», «Історія розвитку харчової культури» зі студентами-харчовиками, а також для широкого кола поціновувачів харчової культури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах