Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору історичних наук, професору кафедри стародавньої  та середньовічної історії Івану Степановичу Зуляку за подаровані книги.

 

216

Зуляк І. Володимир Гнатюк. З епістолярної спадщини / Іван Зуляк, Галина Зуляк. – Тернопіль : ФОП Осадца Ю.В., 2018. – 252 с.


   Видання присвячено епістолярній спадщині визначного українського вченого, етнографа, фольклориста, мовознавця, літературознавця, мистецтвознавця, перекладача та громадського діяча, організатора вітчизняної науки, довголітнього члена і вченого секретаря НТШ, член-кореспондента Петербурзької АН (1902 р.), члена Чеського наукового товариства (1905 р.), Празької та Віденської АН, академіка ВУАН (1924 р.), редактора видань НТШ («Етнографічного збірника» і «Матеріалів для української етнології») й «Літературно-Наукового Вісника», директора «Української видавничої спілки» - Володимира Михайловича Гнатюка.
   Незважаючи на значну увагу вітчизняної історіографії до творчої спадщини В. Гнатюка загалом, маловивченим аспектом його діяльності залишається епістолярна спадщина, яка зберігається в Державному архіві Тернопільської області.
   Переконані у тому, що пропонована праця епістолярної спадщини В. Гнатюка служитиме цінним історичним джерелом для дослідників історії вивчення повсякдення відомих постатей української науки кінця XIX - другої половини 20-х рр. XX ст.
   Розраховано на науковців, викладачів, аспірантів, магістрантів і студентів вищих навчальних закладів, учителів шкіл, гімназій та ліцеїв, а також усіх, хто цікавиться вивченням історії повсякдення відомих постатей української науки.

162

Орлик С. Фінансова політика російського уряду на окупованих територіях Галичини і Буковини в період Першої світової війни (1914 – 1917 рр.) / Світлана Орлик. – Біла Церква : Пшонківський О. В., 2018. – 716 с.

 

   У монографії розглянуто проблему фінансової політики російського уряду на передодні та в період Великої війни, особливості її формування і реалізації на окупованих територіях Галичини і Буковини. Проведено комплексне дослідження всіх складових фінансової політики російського окупаційного режиму на захоплених територіях Галичини і Буковини, зокрема, податкову, митну, грошову, цінову та бюджетну політику. Розглянуто організацію, структуру та повноваження органів фінансового управління які створювалися на окупованих західноукраїнських землях у 1914–1917 рр.
   Монографія є першим спеціальним дослідженням історії фінансової політики російського уряду на окупованих територіях Галичини і Буковини у період Першої світової війни з використанням значного масиву статистичного матеріалу та вперше введених у науковий обіг архівних документів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах