Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору історичних наук, професору Дніпровського національного університету ім.О.Гончара Нікілєву Олександру Федоровичу за подаровану книгу.

 

119

Нікілєв О. Ф. Українське село часів пізнього сталінізму та хрущовської «відлиги» : монографія / О. Ф. Нікілєв. – Дніпро : Ліра, 2018. – 352 с.


   У монографії висвітлюється процес організаційно-виробничих, господарських та соціально-структурних трансформацій, що відбувалися в українському селі періоду пізнього сталінізму та хрущовської «відлиги». На основі оригінальних вітчизняних та закордонних джерел, більшість з яких вперше введені до обігу, широкого кола усних свідчень учасників та сучасників подій проаналізовано тогочасну економічну і соціально-побутову ситуацію на селі, особливості його повсякденного буття, стану соціально-культурної і духовної сфери, умов праці колгоспників різного віку і статі, роль і місце колгоспів республіки в системі відносин з державою, заходи партійно-державних та сільськогосподарських органів по підвищенню продуктивності виробничої сфери села та їх результати.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]