Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку магістрантці факультету філології і журналістики Оксані Романівні Мацьопі за подаровані книги.

 

101

Басараба В. Страшний суд : роман / Василь Басараба. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2013. – 368 с.


   Що робити, коли у твоє сьогодення раптово вдираються страшні таємниці минулого?.. Богдан і Оля вирішили одружитися. Але ніхто й гадки не мав, чим обернеться звичайне знайомство з потенційними родичами… Чи можливо побудувати спільне майбутнє, якщо дід коханої людини колись, у далекі роки Другої світової, убив по-звірячому твоїх дідуся й бабусю? І чи здатне кохання перегорнути цю трагічну сторінку життя?..
   Роман – дипломант Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова».

102

Геддон М. Загадковий нічний інцидент із собакою : роман / Марк Геддон ; перек. з англ. Анастасії Рогози. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 224 с.


   П'ятнадцятирічний аутист Крістофер Бун, якому важко розуміти людські емоції і легко підкорити математичну логіку, порівнює свій мозок з комп’ютером, який відмовляється обробляти надлишок інформації і просто «зависає». За допомогою дедуктивного методу Шерлока Голмса Крістофер намагається не лише розкрити загадкове вбивство сусідського собаки, а й створити за окремими зрозумілими йому деталями власну дивовижну картину світу. І коли хлопчик, що для прогулянок малює мапи власної вулиці, відважиться на подорож до Лондона — це буде його перший крок у нове життя.

103

Гуменюк Н. Коханий волоцюга : збірка оповідань / Надія Гуменюк. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2014. – 224 с.


   Романтичні, зворушливі та приголомшливі історії кохання від відомої письменниці! Вісім повістей про кохання, які пронизують кожне серце, зігрівають добротою і дарують спокій та гармонію. У кожного з нас є історія, переживши яку розумієш, що вже ніколи не будеш таким, як раніше. Книжка — це спогади про життя і роздуми про кохання, які допоможуть зрозуміти себе і навчитися пробачати... Він любить дикий присмак мандрів і понад усе цінує волю, але з усіх усюд знову і знову повертається до тієї, яка так і не сказала йому: «Залишся!»... Старша сестра давно викинула цього каліку і з квартири, і зі свого холодного серця, а вона їде до нього, щоб залишитися поряд з коханим назавжди... Невиліковна хвороба забирає у жінки пам`ять, але не може забрати її саму у того, хто готовий заради неї на все...

104

Гуменюк Н. Енна. Дорога до себе : роман / Надія Гуменюк. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2014. – 256 с.


   Після автокатастрофи Енна нічого не пам’ятає про своє минуле. Пам’ять начебто стерли... І лише у снах до неї приходять незрозумілі видіння — там у неї є наречений, вона закохана та живе зовсім іншим життям. Іноді дівчина не розуміє, яке життя справжнє - наяву чи уві сні... Зустріч із незнайомцем змушує Енну шукати правду про себе. Але ця правда приголомшує...

105

Доляк Н. Загублений між війнами : роман / Наталка Доляк. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 496 с.


   Існують такі особистості, яким життєвої сили Бог відміряв ніби на двох (якщо не чотирьох). Саме таким був український прозаїк і поет Юрій Будяк (Покос). Його дивна доля вражає.
   Цій непересічній людині довелося жити, мабуть, в один з найскладніших історичних періодів — у першій половині ХХ століття. Юрій Покос пройшов крізь розрух революції, темряву трьох війн і морок табору, не втративши людської гідності. Мужній воїн, мандрівник, революціонер, сільський вчитель, журналіст, громадський діяч, політичний в`язень, до того ж талановитий літератор — це все про нього!
   У звичайний людський вік вмістилася надзвичайна доля, і життя дивовижної людини стало ніби дзеркалом несамовитого часу...

106

Доляк Н. Чорна дошка : роман / Наталка Доляк. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 368 с.


   Страшні видіння приходять до Сашка у снах. Висушені голодом жінка і маленькі діти зазирають йому в обличчя скляними очима, німотно благають про допомогу, простягають до нього руки... Лесь Терновий, прадід Сашка, має що розповісти онуку про цих людей. Бо він — один із них. Один з тих, хто вижив, пройшовши через пекло Голодомору 30-х років.

107

Кирик Ю. Яблуневі квіти : роман / Юрій Кирик. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 192 с.


   Граф Станіслав Скарбек з першого погляду зрозумів – юна Софійка призначена йому долею. Він чекав, доки вона подорослішає, і за першої нагоди попросив у батьків її руки. Софійці він здавався справжнім принцом, який зійшов зі сторінок казок. І тепер цей принц – її чоловік. Та невдовзі дівчина розуміє, що вона ніколи не стане сенсом його життя. Усі сили й час він віддає своїй заповітній мрії – будівництву у Львові найбільшого у Європі театру... А Софійка так жадає бути коханою. Хто ж може здійснити її мрію?

108

Лис В. Країна гіркої ніжності : роман / Володимир Лис. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 368 с.


   Три покоління однієї родини, три жіночі долі, три щемливі історії, з яких складається вже історія власної країни в жорсткому й несентиментальному ХХ столітті. Даздраперма, дочка радянського чиновника, у 30-ті роки пройшла крізь пекло дитбудинку для дітей ворогів народу, а згодом опинилася у вирі повстанської боротьби на Волині… Її донька Віталія, витончена естетка та прихильниця поезії, понесе свій хрест – кохання до кримінального авторитета та боротьбу із власною пристрастю. І навіть молодша, онука Олеся, не уникне випробувань, коли разом із Майданом до її життя ввірвуться кохання та зрада… Кожна з цих жінок проживає власне життя сповна – із його болем і радістю, гіркою ніжністю та любов’ю, від якої, мов напнута струна, тремтить душа…

109

Пулу П. Краса, що не рятує : роман / Павліна Пулу. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2013. – 256 с.


   Надька-Верона — жінка надзвичайної вроди. І своєю красою вона все життя майстерно користувалася, граючи чоловіками та зіштовхуючи їх, наче півнів у півнячих боях. Але чи гарантує ця врода щастя, якщо за нею нема нічого, що надає сенс існуванню людини? Бо коли краса помарніє — що залишиться?..

110

Талан С. Розколоте небо : роман / Світлана Талан. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 352 с.


   Україна, 1930-ті роки. Варя виросла в заможній родині, у якій вміли та любили працювати, тому й господарство мали міцне. Але прийшли інші, лихі часи. Почалася колективізація, і все, що люди заробили своїм потом, потрібно було віддати... Хіба ж хто знав, яка страшна біда чекає на ці щедрі землі? Годі було уявити, що голодна смерть спустошить все навколо. Втративши чоловіка, родичів, Варя залишилась сама з маленькими дітьми. Хто зможе їх врятувати?

111

Ткаченко Г. Голгофа козацьких нащадків. Терновий вінок : роман / Ганна Ткаченко. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 320 с.


   Чернігівщина, перша половина XX століття. Буремні часи — революція, неп, колективізація, голод... Савелій Руденко, нащадок запорізьких козаків і добрий господар, одного дня утратив усе... Його донька, юна Маня, покохала червоно-армійця Миколу. Але, коли батька заарештували, той, кому вона віддала своє серце, відмовився їй допомогти... Роки по тому, вже в часи Другої світової, Маня зустріла Миколу в таборі військовополонених. Він благає пробачити і врятувати його. Чи пробачить йому дівчина?

112

Федоров В. Психологія народної мудрості : пареміологічний довідник / Валерій Федоров. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2009. – 352 с. – (Моя кишенькова книжечка)


   Книга «Психологія народної мудрості» адресована насамперед психологам, педагогам, філологам, культурологам, а також учням, студентам — усім, хто пам'ятає чудову пораду: «Якщо у вас вже є мудрості на 1000 луїдорів, а вам пропонують купити ще одну мудрість за 1 су, — купуйте негайно».

113

1500 загадок / уклад.: Л. Вознюк. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. – 208 с.


   У збірці запропоновано 1500 авторських та народних віршованих загадок. Понад 250 загадок Лесі Вознюк друкується вперше. Збірку адремовано учням та вчителям початкових класів, вихователям дитячих садків, а також батькам для змістовного проведення дозвілля в сімейному колі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах