Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору філософських наук, професору, заслуженому працівникові народної освіти Володимиру Анатолійовичу Личковаху за подаровану книгу.

 

100

Личковах В. Український Sacrum: ейдоси і люди під Покровом Богородиці : до 50-річчя Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв / Володимир Личковах. – Чернігів : Skriptorium, 2019. – 128 с.


   У книзі доктора філософських наук, професора В. А. Личковаха представлений традиційний український Sacrum як сфера святостей нашого народу. Сакральний простір української культури розкривається в її релігійних, мистецьких, людських вимірах. Ейдоси (ідеї) сакрального дістають втілення у філософії, мистецтві, семіотиці культури, у феномені етнонаціонального святовідношення. Під Покровом Богородиці в Україні знаходяться свята і святощі, святі й духовні подвижники, сучасні мисленники і культурники.
  Книга написана як монографічна збірка статей та акровіршів і призначена для всіх шанувальників української духовної культури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Наукометрія

Електронні бази даних

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]