Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку графологу, магістру історії та психології Дмитру Зіновійовичу Штокалюку за подаровані книги.

 

95

Штокалюк Д. Рукопис розкаже про людину багато / Дмитро Штокалюк. – Тернопіль : Вектор, 2019. – 476 с.


   Графологія, завдяки простоті та ефективності у застосуванні психології у повсякденні користується популярністю в розвинених країнах світу - США, Франції, ФРН, Ізраїлі та ін., зосібна і в Україні. Її використовують для підбору персоналу (рекрутинг), профорієнтації, визначення сумісності чи несумісності партнерів, здатності до ведення переговорів та складання психологічних портретів людей, зокрема видатних історичних постатей. Графологію як метод психологічного вивчення людини застосовують спеціальні служби світу для складання психологічних портретів суспільно- політичних діячів та антигероїв. Зокрема, в праці подано психологічні дані українських політиків, іноземних історичних постатей й ініціаторів та учасників гібридної війни РФ проти України. Крім того, розповідається про психопатії: причини виникнення та особливості їх прояву. В праці окрім психологічної складової застосування графології розкривається сукупно-прикладне використання цієї гілки психології з іншими царинами наук, тісно пов’язаних з нею: історією та медициною.
   Праця призначена для психологів, працівників соціономічних професій, студентів і магістрів ВНЗ, а також співробітників силових структур України - СБУ, МВС, ЗСУ.

266

Штокалюк Д. Українська влада крізь призму графології / Дмитро Штокалюк. – Тернопіль : Вектор, 2019. – 80 с.


   Політика є невід’ємною складовою суспільного життя. Особливо цікавим є поєднання політичної складової з науковою, а саме з психологією, в нашому випадку з графологією. В праці розкривається психологічні портрети політиків 2014 - 2019 років та представників нової президентської вертикалі, складених на основі вивчення їх рукописів та підписів. Розповідається про психологічні особливості типів акцентуацій характеру.
   Праця призначена для психологів, працівників соціономічних професій, студентів і магістрів ВНЗ, а також співробітників силових структур України - СБУ, МВС, ЗСУ.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах