Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидату педагогічних наук, доценту кафедри педагогіки імені Богдана Ступарика Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ользі Михайлівні Максимович за подаровану книгу.

 

423

Максимович О. Сучасна сім’я: проблеми виховання дітей : монографія / Ольга Максимович. – Івано-Франківськ : Фоліант, 2017. – 200 с.


   У монографії сім'я розглядається як соціально-педагогічне явище, подається типологія сімей, висвітлюються основні функції сім'ї в сучасних умовах та основні напрямки підготовки молоді до сімейного життя, аналізуються з точки зору християнства цінності родини, з'ясовується вплив виховних традицій народної педагогіки на виховання дітей у сім'ї, розкривається формування морально-етичних цінностей дитини в сім'ї в історико-педагогічному аспекті, піднімається питання проявів насилля над дітьми у виховному середовищі сім'ї і школи та шляхів його подолання.
   Автор порушує також важливі нині соціально-педагогічні та психологічні проблеми виховання дітей в деформованій сім'ї, зокрема у розлученій сім'ї, аналізує окремі напрями педагогічних досліджень виховного процесу в цій сім'ї, основні напрями співпраці сім'ї і школи.
   Монографія сприяє критичному осмисленню всіх процесів суспільного життя, які впливають на стабільність сім'ї і специфіку виховання у ній дітей.
   Матеріали будуть корисними викладачам і студентам педагогічних спеціальностей, а також студентам спеціальностей „соціальна робота" і „психологія" ВНЗ II-IV рівнів акредитації, працівникам соціальних служб, учителям шкіл, батькам та, зрештою, усім, хто не байдужий до проблем сімейного виховання.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах