Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору педагогіних наук, професору кафедри педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти ТНПУ ім. В. Гнатюка Ярославі Петрівні Кодлюк за подаровані книги.

 

304

Матвієнко О. В. Виховання молодших школярів: теорія і технологія / О. В. Матвієнко. – Київ : Стилос, 2006. – 543 с.


   Це один з перших навчальних посібників, у якому подаються теоретико-методологічні та психолого-технологічні засади виховання учнів школи першого ступеня. Розкриваються основні вимоги до виховної діяльності з позиції сучасних соціальних змін суспільства, аналізуються принципи організації виховного процесу, який забезпечує формування та розвиток молодших школярів, визначається місце і роль педагога в національній системі виховання. У посібнику розглядаються приклади розв’язання педагогічних ситуацій, фрагменти проведення окремих уроків, батьківських зборів, виховних заходів.
   Для студентів вищих навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами педагогіки.

305

Мода. Стиль. Одяг: термінологічний словник / автор – укл. Т.Я. Довга. – Кропивницький ; Харків : Озеров Г. В., 2017. – 80 с.

 

   Словник містить понад 300 термінів з галузі модної індустрії та дизайну одягу. Надано розяснення актуальних модних тенденцій та основних стилів сучасного одягу. Наведено відомості про видатних представників світової моди ХХ - ХХІ століття. Представлено походження назв та опис предметів побутового одягу. Запропоновано поняття, що розкривають зміст сучасних підходів до створення привабливого образу педагога - оформлення зовнішності, добору базового гардеробу, вироблення індивідуального стилю та манери одягатися, як важливих чинників формування особистісно-професійного іміджу вчителя.

   Для студентів і викладачів вищих педагогічних навчальних закладів, учителів загальноосвітніх шкіл, науково-педагогічних працівників.

306

Редько В. Г. Конструювання змісту шкільних підручників з іноземних мов: теорія і практика: монографія / В. Г. Редько. – Київ : Педагогічна думка, 2017. – 628 с.


   Монографію присвячено проблемам теорії і практики конструювання змісту шкільних підручників з іноземних мов. Розглянуто питання теорії шкільного підручника з іноземної мови, здійснено ретроспективний аналіз розвитку вітчизняної галузі підручникотворення, досліджено особливості проектування змісту підручників, науково обгрунтовано систему дидактичних засобів оволодіння змістом, з’ясовано структуру підручників, презентовано авторські погляди на сучасний шкільний підручник з іноземної мови як поліфункціональний засіб навчання іншомовного спілкування, подано результати дослідно-експериментальної перевірки ефективності змісту підручників з іспанської мови.
   Монографію адресовано науковцям, викладачам вищих навчальних закладів, методистам, учителям, авторам підручників і всім, кого цікавлять питання удосконалення змісту шкільної іншомовної освіти.

307

Українська книга 1917-1921 рр. у фондах Педагогічного музею України: каталог-путівник / Педагогічний музей України; укладачі: В.О. Гайдей, О. П. Міхно. – Київ : ПМУ, 2017. – 172 с. – (Бібліофонд Педагогічного музею; вип. 3).


   У каталозі-путівнику «Українська книга 1917—1921 рр. у фондах Педагогічного музею України» представлено бібліографічну та фактологічну інформацію про масив видань зазначеного періоду. Видання складається із двох частин: каталогу з бібліографічними описами всіх видань 1917—1921 рр., що зберігаються в музеї, та науково-довідкового апарату (покажчики та анотовані покажчики).
   Видання є третім випуском серії «Бібліофонд Педагогічного Музею» і адресовано вченим, аспірантам, докторантам, книгознавцям, музейним та бібліотечним працівникам, студентам та всім, хто цікавиться історією української освіти та книговидання.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах